Trimite unui prieten

Primarul Florin Birta și-a prezentat raportul de activitate pentru primul an de mandat

Joi , 21 Octombrie 2021, 14:21

Exportă PDF - Primarul Florin Birta și-a prezentat raportul de activitate pentru primul an de mandat Tipărește pagina - Primarul Florin Birta și-a prezentat raportul de activitate pentru primul an de mandat Trimite unui prieten - Primarul Florin Birta și-a prezentat raportul de activitate pentru primul an de mandat
Primarul Florin Birta și-a prezentat raportul de activitate pentru primul an de mandat

Primarul Florin Birta, alături de viceprimarii Arina Moș și Marcel Dragoș, și-a prezentat raportul de activitate din primul an de mandat. Anul 2021 a fost puternic influențat de pandemia generată de coronavirus, astfel că preocuparea administrației locale a fost gestionarea crizei sanitare, a cheltuielilor, a economisirii banului public și s-a pus accentul pe atragerea cât mai multor fonduri europene.

Primarul Florin Birta a enumerat cele mai importante proiecte încheiate, precum şi cele aflate în derulare, cum ar fi parcarea supraetajată de pe strada Braşovului şi cea de pe strada G. Bariţiu, pasajul suprateran din dreptul Universităţii, extinderea liniei de tramvai pe traseul Calea Aradului-Atelierelor, reabilitarea bulevardului Nufărul-Cantemir, noile zone pietonale de pe străzile Libertăţii,  Aurel Lazăr şi Piaţa Ferdinand, dar şi modernizarea parcului OTL cu 20 de tramvaie ASTRA-Arad şi 15 autobuze hibrid.

„Împreună am fost în tot acest an o echipă și împreună am putut duce lucrurile mai departe, alături de consilierii locali și de angajații din aparatul de specialitate al Primăriei Oradea, cărora le mulțumim pentru toată activitatea. În urma acestei pandemii am trecut prin multe situații dificile. Una dintre ele este actualizarea prețurilor contractelor, pentru că au crescut prețurile materialelor de construcții și atunci, doar acolo, avem aproximativ 80 de milioane de lei în plus, pe care în loc să-i folosim anul viitor la alte investiții, a trebuit să-i suplimentăm pentru aceste contracte de lucrări. Totodată, să nu uităm că avem o problemă în acest moment pe care va trebui să o rezolvăm legată de încălzirea de la iarnă, pentru că prețul gazelor s-a scumpit de la 80-100 de lei/megawatt undeva la aproximativ 500 de lei/megawatt și în acest moment suntem în discuții pentru a lua unele decizii în ceea ce privește prețul gigacaloriei de la iarnă", a precizat primarul Florin Birta.

Primul an de mandat a fost unul al implementării de noi proiecte pentru dezvoltarea orașului și continuării proiectelor demarate în anii anteriori, dar și al gestionării crizei sanitare generată de pandemia de COVID 19.

„Printre obiectivele pe care le-am avut de la început au fost în primul rând creșterea calității vieții, infrastructura, drumuri mai bune în oraș, pasaje pentru decongestionarea traficului, noi spații verzi, atragerea în continuare de investiții, dezvoltarea companiilor locale și servicii publice mai bune. Un proiect la care lucrăm și ținem foarte mult să-l implementăm în următoarea perioadă este digitalizarea, în continuare, a administrației publice locale. Am pus accent pe un transport metropolitan integrat, proiecte de regenerare urbană, parcări compacte în centrul orașului și în cartiere, noi zone pentru tineret și sport, școli, grădinițe modernizate și foarte important, mai ales în această perioadă, un sistem medical la standarde normale", a mai precizat primarul Florin Birta. 

Printre prioritățile administrației publice locale orădene se numără implementarea proiectelor care vizează drumurile și rețelele publice, oferind condiții de trafic mai bune, demne de un oraș european. Administrația și-a propus să facă progrese notabile în dezvoltarea infrastructurii medicale, modernizând unitățile spitalicești și asigurând condiții decente pentru pacienți. Multe dintre proiectele cu un impact major în domeniul sanitar sunt deja în derulare.

Totodată, turismul sustenabil este parte din strategia pe termen lung a orașului Oradea. Sunt folosite resursele și obiectivele turistice de care orașul dispune pentru atragerea turiștilor, se continuă reabilitarea clădirilor din centrul istoric în cadrul programului anual, precum și restaurarea zidurilor Cetății Oradea.

S-au mai dezvoltat proiecte în domeniul educației, culturii, socialului sau  siguranței cetățeanului, acestea urmând să fie continuate și în anii următori.

În atașament găsiți raportul de activitate detaliat.

 

Galeria foto - Primarul Florin Birta și-a prezentat raportul de activitate pentru primul an de mandat

Fișiere - Primarul Florin Birta și-a prezentat raportul de activitate pentru primul an de mandat

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator