Trimite unui prieten

Primarul Ilie Bolojan a participat la Adunarea Generală Ordinară a Secretarilor de Municipii, care a avut loc la Oradea

Vineri , 14 Septembrie 2018, 15:01

Exportă PDF - Primarul Ilie Bolojan a participat la Adunarea Generală Ordinară a Secretarilor de  Municipii, care a avut loc la Oradea Tipărește pagina - Primarul Ilie Bolojan a participat la Adunarea Generală Ordinară a Secretarilor de  Municipii, care a avut loc la Oradea Trimite unui prieten - Primarul Ilie Bolojan a participat la Adunarea Generală Ordinară a Secretarilor de  Municipii, care a avut loc la Oradea
Primarul Ilie Bolojan a participat la Adunarea Generală Ordinară a Secretarilor de  Municipii, care a avut loc la Oradea

În perioada 13 - 14 septembrie 2018 a avut loc la Oradea, în cadrul Complexului Hotelier Continental, Adunarea Generală Ordinară a Secretarilor de  Municipii din România și Corpului Profesional al Secretarilor de Municipii, organizată de Asociația Secretarilor de Municipii din România.

La acest eveniment au participat peste 40 de secretari de municipii din toate zonele țării, dar și reprezentanți din partea Asociației Municipiilor din Romania, Asociației Secretarilor de Județe din România și Agenției Naționale de Integritate.

Prezent la eveniment, primarul Ilie Bolojan a luat cuvântul, mulțumind membrilor Adunării Generale pentru prezența la Oradea, subliniind importanța unei bune colaborări între primari și secretari, dând ca exemplu relația sa cu dl. secretar al municipiului Oradea, Ionel Vila, care a susținut proiectele de hotărâri promovate de executiv, contribuind astfel la dezvoltarea orașului Oradea. Primarul Ilie Bolojan a făcut o trecere în revistă a câtorva dintre proiectele de hotărâri mai atipice care au fost adoptate în Consiliul Local al municipiului Oradea, precum cele privind sisteme de penalități, dar și facilități pentru cetățenii orașului.

Apoi, primarul Ilie Bolojan a trecut la prezentarea câtorva date statistice privind economia orașului Oradea și a strategiei care s-a avut în vedere la înființarea Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), responsabilă cu managementul celor trei parcuri industriale ale orașului, făcând astfel introducerea d-nei Alina Silaghi, director al ADLO.

Aceasta a  prezentat istoricul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea, care anul acesta împlinește 10 ani de activitate. Au fost menționate date economice despre fiecare dintre cele trei parcuri industriale, mecanismul juridic pus la dispoziția investitorilor interesați să dezvolte activități economice și, nu în ultimul rând, proiectele actuale aflate în derulare.

Totodată, în cadrul întâlnirii s-au purtat discuții legate de noul Cod Administrativ și modificarea statutului funcției de secretar. Au fost efectuate vizite la Primăria Municipiului Oradea, perimetrul istoric al orașului și Cetatea Oradea, reabilitate prin proiecte implementate din fonduri europene, ca exemple de bune practici.

 

Galeria foto - Primarul Ilie Bolojan a participat la Adunarea Generală Ordinară a Secretarilor de Municipii, care a avut loc la Oradea

Centenar
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta