Trimite unui prieten

PRIORITATEA NOASTRĂ – BUNICII ȘI PĂRINȚII NOȘTRI

Marti , 24 Martie 2020, 15:02

Exportă PDF - PRIORITATEA NOASTRĂ – BUNICII ȘI PĂRINȚII NOȘTRI Tipărește pagina - PRIORITATEA NOASTRĂ – BUNICII ȘI PĂRINȚII NOȘTRI Trimite unui prieten - PRIORITATEA NOASTRĂ – BUNICII ȘI PĂRINȚII NOȘTRI
PRIORITATEA NOASTRĂ – BUNICII ȘI PĂRINȚII NOȘTRI

Având în vedere Ordonanța Militară nr. 2 din 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, „Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să identifice şi să ţină evidenţa persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, şi să asigure sprijin acestora în vederea minimizării expunerii lor în afara locuinţelor", conform art. 8 al. (1).

Primăria Municipiului Oradea, prin Direcția de Asistență Socială Oradea, anticipând această nevoie, a pus la dispoziția comunității locale, începând cu data de 18.03.2020, Tel Verde: 0800/410430, pentru persoanele vârstnice (peste 65 de ani).
Reamintim faptul că la sediul DAS Oradea funcționează în continuare sistemul call center, în cadrul căruia personalul din cadrul Direcției de Asistență Socială Oradea identifică și contactează telefonic persoanele vârstnice, pentru a-i consilia și pentru a le întocmi fișa de intervenție.
Până în prezent au fost contactate în jur de 1000 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani, dintre care unui număr depeste 50 de persoane vârstnice, fără susținători sau fără altă formă de ajutor, li s-a cumpărat produse alimentare, medicamente, sau au primit serviciile de care aveau nevoie. În perioada imediat următoare urmează să identificăm această categorie vulnerabilă, persoane peste 65 de ani din municipiul Oradea, pentru a le veni în sprijin.
În acest sens, revenim cu solicitarea noastră și rugăm orădenii care au cunoștință despre vârstnici lipsiți de grija familiei să ne sesizeze la Tel Verde 0800/410430, asistenții sociali urmând să ia toate măsurile care se impun pentru fiecare caz în parte, pentru a trece mai ușor peste această perioadă.

Totodată, vă comunicăm faptul că accesul în instituție este limitat, toate informațiile necesare putând fi luate de pe site-ul nostru: www.daso-oradea.ro, care este actualizat periodic sau la telefon 0259/441677.
De asemenea, toate documentele adresate DAS Oradea vor fi trimise instituției prin mijloace electronice, pe adresa de e-mail: www.daso@rdsor.ro sau prin servicii poștale.
Facem precizarea că se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice, care expiră în perioada stării de urgență, conform art. 14 din Decretul nr.195/16.03.2020.
În această perioadă grea prin care trecem toți este important să ne sprijinim, să îi rugăm pe părinții și bunicii noștri să stea acasă, sănătatea lor şi sănătatea comunităţii noastre fiind extrem de importantă.

 

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei