Trimite unui prieten

Proiectul de pietonalizare a zonei străzii Libertății, în linie dreaptă

Joi , 7 Noiembrie 2019, 14:56

Exportă PDF - Proiectul de pietonalizare a zonei străzii Libertății, în linie dreaptă Tipărește pagina - Proiectul de pietonalizare a zonei străzii Libertății, în linie dreaptă Trimite unui prieten - Proiectul de pietonalizare a zonei străzii Libertății, în linie dreaptă
Proiectul de pietonalizare a zonei străzii Libertății, în linie dreaptă

În data de 22 octombrie a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția proiectului „Pietonalizare zona Libertății din Municipiul Oradea". Câștigătorul licitației organizate este Flodor Transcom SRL, iar partenerul este Porfido ed Arte Consortio Stabile, din Trento.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea condițiilor de infrastructură publică urbană și a mobilității populației prin creşterea suprafeţelor pietonale, diminuarea gradului de utilizare a autoturismelor şi reducerea poluării în zona centrală a orașului Oradea.

Totodată, proiectul „Pietonalizare zona Libertății din Municipiul Oradea" prevede desființarea tuturor parcărilor și a carosabilului pe strada Libertății şi pietonalizarea integrală a străzii între Piața Ferdinand și strada Iosif Vulcan, prin pavare cu piatră porfir. Vor fi păstraţi copacii existenți și integraţi în zona pietonală, iar pe partea dreaptă, în zona taluzului spre albia Crișului Repede, se va amenaja un zid de sprijin în vederea stabilizării acestuia, unde se va realiza și o zonă pe care pietonii să se poată așeza.

În ceea ce privește strada Iosif Vulcan, proiectul prevede desființarea tuturor parcărilor, o intrare la viitoarea parcare de la nr. 12, un sens giratoriu în intersecția cu strada Libertății și trotuare stânga-dreapta denivelate, pavate cu piatră porfir. Tot în cadrul acestui proiect, pe strada Nicolae Grigorescu se va desființa carosabilul, se va realiza pietonalizarea integrală a străzii între Piața Ferdinand și strada Libertății, precum și un pavaj din piatră porfir.

Conform proiectului, sistemul de iluminat se va realiza pe sistem LED, mobilierul urban va fi în linie cu cele prevăzute pentru zona centrală. Nu se propune realizarea de zone verzi noi, dar se vor păstra cele existente.

Valoarea totală a contractului este de 9.344.500,1 lei + TVA, unde proiectarea presupune 183.000 lei iar execuția este în valoare de 9.161.500, 1 lei.

Lucrarea se realizează în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

 

 

Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei