Trimite unui prieten

Reconfigurarea zonei de pe strada Parcul Traian nr. 14, în cadrul unui proiect de regenerare urbană

Marti , 24 Decembrie 2019, 10:48

Exportă PDF - Reconfigurarea zonei de pe strada Parcul Traian nr. 14, în cadrul unui proiect de regenerare urbană Tipărește pagina - Reconfigurarea zonei de pe strada Parcul Traian nr. 14, în cadrul unui proiect de regenerare urbană Trimite unui prieten - Reconfigurarea zonei de pe strada Parcul Traian nr. 14, în cadrul unui proiect de regenerare urbană
Reconfigurarea zonei de pe strada Parcul Traian nr. 14, în cadrul unui proiect de regenerare urbană

Începând din anul 2018, Primăria Oradea a demarat proiecte de regenerare urbană, prin reconfigurarea unor zone aflate în paragină, fie prin demolarea unor clădiri dezafectate, fie prin preluarea unor terenuri și regândirea întregului spațiu ca o zonă utilă și plăcută pentru locuitorii acelei zone.

În cadrul acestui amplu program de regenerare urbană are loc și reconfigurarea zonei de pe strada Parcul Traian nr. 14.

În acest sens, Municipiul Oradea a aprobat prin HCL nr. 485 / 2019 Planul Urbanistic de Detaliu, iar prin HCL nr. 486 / 2019 contractul de parteneriat cu firma S.C. La Casa S.R.L. Oradea, în vederea edificării unei construcții noi pe terenul deținut în cote-părți pe strada Parcul Traian nr. 14.

Viitoarea clădire dintre Baroul de avocați și Palatul Justiției va avea funcțiuni multiple, preponderent spații de birouri, dar și comerciale.

Scopul acestui proiect este restructurarea urbană a amplasamentului celor trei parcele situate între străzile George Enescu și Franz Schubert și construirea de clădiri multifuncționale cu un regim de înălțime permis de reglementările urbanistice, care să se integreze atât funcțional, cât și volumetric în stilul architectural al Pieței Parcul Traian.

Într-o primă etapă se va realiza clădirea multifuncțională în regim de înălțime P+3E+M, aferentă imobilului situat pe str. Parcul Traian nr. 14. Astfel, în perioada următoare urmează să se elaboreze documentația de proiectare la faza studiu de fezabilitate pentru prima clădire, situată înspre Baroul de avocați. Întocmirea proiectului tehnic de execuție intră în atribuțiile S.C. La Casa S.R.L. Oradea. Lucrările la nivel de construcție „în roşu" se vor executa în urma organizării procedurilor de achiziție, prin contribuția la cheltuieli în temeiul cotelor de proprietate ale celor doi coproprietari: 39,50% Municipiul Oradea, respectiv 60,50% S.C. La Casa S.R.L.

Ulterior se vor realiza și clădirile aferente imobilelor situate pe str. Parcul Traian nr. 12 și str. Fr. Schubert nr. 1-3.

Odată finalizat proiectul de regenerare urbană, acesta  poate deveni un model de bună practică pentru supraînălțarea și alinierea imobilelor din zona centrală a municipiului.

Randările din atașament prezintă viitoarele construcții ale proiectului final, pe amplasamentul actual de la Parcul Traian nr. 12, nr. 14 și Fr. Schubert nr. 1 și nr. 3.

 

 

Galeria foto - Reconfigurarea zonei de pe strada Parcul Traian nr. 14, în cadrul unui proiect de regenerare urbană

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2