Trimite unui prieten

Revoluţie industrială în Colegiul Tehnic Andrei Şaguna

Marti , 22 Mai 2012, 14:07

Exportă PDF - Revoluţie industrială în Colegiul Tehnic Andrei Şaguna Tipărește pagina - Revoluţie industrială în Colegiul Tehnic Andrei Şaguna Trimite unui prieten - Revoluţie industrială în Colegiul Tehnic Andrei Şaguna
Revoluţie industrială în Colegiul Tehnic Andrei Şaguna

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută azi, 22 mai 2012, de către viceprimarul Florica Cherecheş împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea, au fost prezentate lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a Grupului Şcolar Andrei Şaguna din Oradea, lucrări care s-au realizat în baza unui contract de finanţare REGIO.

Lucrările aferente contractului de finanţare Regio au fost demarate în 2 mai 2011, obiectivele specifice ale proiectului fiind de reabilitare a suprafeţei de 1.027,29 mp, aferentă corpurilor B, B1, a halei nr. 5 ale Colegiului Tehnic "Andrei Şaguna", îmbunătăţirea dotării celor 5 ateliere şi a 9 laboratoare existente în colegiu prin achiziţia de echipamente specifice moderne, amenajarea a 3 noi laboratoare pentru specializarea tinerilor în domeniile cerute pe piaţa locală, dotarea cu echipamente IT a unităţii şcolare, precum şi îmbunătăţirea serviciilor educaţionale oferite de Colegiul Tehnic "Andrei Şaguna".

În cadrul colegiului studiază 1412 de elevi, care în urma reabilitării, modernizării şi dotării cu aparatură specifică vor putea studia la standarde înalte atât la nivelul municipiului cât şi la nivel naţional.

Valoarea totală a finanţării a fost de 5.980.440,78 lei, iar cheltuielile efective de implementare  se ridică la 3.475.695,85 lei. Durata de implementare a proiectului a fost de 18 luni, respectiv noiembrie 2010 - mai 2012.

Prezent la conferinţa de presă, viceprimarul Florica Cherecheş a menţionat: „În municipiu există o lipsă evidentă de specialişti în domeniul tehnic, astfel încât orice investiţie în ateliere sau în laboratoare de specialitate, care vor pregăti specialişti în acest domeniu, este mai mult decât binevenită. Prin reabilitarea şi dotarea Colegiului Tehnic "Andrei Şaguna", municipalitatea se poate mândri cu cel mai bine dotat grup şcolar din Oradea. Realizarea acestui proiect este rezultatul unui efort comun şi sper că de acum încolo sălile acestei instituţii să fie pline cu tineri dornici să studieze meserie".

În ataşament găsiţi mai multe detalii legate de acest proiect.

Galeria foto - Revoluţie industrială în Colegiul Tehnic Andrei Şaguna

Fișiere - Revoluţie industrială în Colegiul Tehnic Andrei Şaguna

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta