Trimite unui prieten

S-a deschis expoziția Iluzie și Reflectare

Vineri , 22 Ianuarie 2016, 15:00

Exportă PDF - S-a deschis expoziția Iluzie și Reflectare Tipărește pagina - S-a deschis expoziția Iluzie și Reflectare Trimite unui prieten - S-a deschis expoziția Iluzie și Reflectare
S-a deschis expoziția Iluzie și Reflectare

Azi, 22 ianuarie 2016, a avut loc deschiderea și lansarea unei expoziții în Cetatea Oradea - Corpul C, expoziție care prezintă viața și cariera artistică a contelui Banffy Miklos, artist și om al renașterii.

Expoziția itinerantă "Iluzie și reflectare: Viața artistică a lui Banffy Miklos" a Institutului și Muzeului de Teatru din Budapesta a ajuns după Cluj, București, Haga, Chişinău, Viena, Szeged, Budapesta și la Oradea, în Muzeul Cetății. Expoziția a fost deschisă în prezența viceprimarului Huszar Istvan, a domnului Prohle Gergely, subsecretar de stat pentru Afaceri Internaționale și Europene din partea Guvernului Ungariei. Edilii au subliniat în cuvântul de deschidere importanța acestei expoziții, contele Banffy Miklos având o contribuție importantă atât pentru poporul maghiar cât și pentru cetățenii români.

Totodată, dl. Prohle Gergely a vorbit și despre tematica expoziției, care prezintă colecția de obiecte de artă ce au aparținut contelui Banffy, portrete de familie, dar și reprezentări în format 3D ale castelului în care acesta a locuit. O parte dintre expozante este dedicată activității lui Banffy Miklos ca artist plastic și ilustrator de cărți, precum și creațiile din sticlă ale nepoatei artistului, Nicolette Jelen-Banffy, care trăiește acum la New York.

Expoziția "Iluzie și reflectare: Viața artistică a lui Banffy Miklos" a fost realizată cu sprijinul Primăriei Oradea și al Asociației Civice pentru Cetatea Oradea și poate fi vizionată gratuit până în data de 28 februarie 2016, de luni până vineri, între orele 12.00 - 15.30. 

 

 

Galeria foto - S-a deschis expoziția Iluzie și Reflectare

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert