Trimite unui prieten

S-a finalizat asfaltarea drumului colector aferent şoselei de centură, între străzile Liviu Borcea şi Ciheiului

Vineri , 23 Octombrie 2020, 10:49

Exportă PDF - S-a finalizat asfaltarea drumului colector aferent şoselei de centură, între străzile Liviu Borcea şi Ciheiului Tipărește pagina - S-a finalizat asfaltarea drumului colector aferent şoselei de centură, între străzile Liviu Borcea şi Ciheiului Trimite unui prieten - S-a finalizat asfaltarea drumului colector aferent şoselei de centură, între străzile Liviu Borcea şi Ciheiului
S-a finalizat asfaltarea drumului colector aferent şoselei de centură, între străzile Liviu Borcea şi Ciheiului

Primăria Oradea prin Direcția Tehnică a finalizat asfaltarea drumului colector aferent drumului de centură (strada Ogorului), între strada Liviu Borcea și strada Ciheiului, acesta fiind deschis circulației.

Lucrările la drumul colector au început în luna martie a.c. şi au fost executate de asocierea formată din: S.C. DRUMURI BIHOR  S.A. și S.C. AQUACONS  S.R.L., prețul contractului fiind de 2.468.984,32 lei (fără TVA).

Lucrările propuse în cadrul proiectului au prevăzut realizarea carosabilului în lungime totală de 940 m, realizarea pistei de biciclete pe partea stângă cu o lungime 930 m și cu o lățime de 3 m, amenajarea trotuarului pe partea dreaptă cu o lungime de 921 m și o lățime de 2,5 m; realizarea spațiilor verzi, semnalizarea rutieră, realizarea canalizării pluviale și a rețelei de iluminat public.

„Utilitatea noului drum colector se simte deja, acesta preluând o parte din traficul de pe centură. Astfel, ieșirile de pe proprietățile adiacente zonei de centură nu se mai fac direct în șoseaua de centură, ci în drumul colector. Va crește așadar viteza de deplasare pe centură, evitându-se posibilele accidente cauzate de aceste ieșiri direct în șoseaua de centură", a declarat primarul Florin Birta.

Se încheie asfaltarea străzii Ion Irimescu

În ceea ce privește lucrările de modernizare a străzii Ion Irimescu, stradă perpendiculară pe drumul colector, acestea se află la stadiul de turnare a stratului de binder, după care urmează turnarea stratului final de uzură. În funcțiile de condițiile meteo și de temperatura de afară, asfaltarea se va finaliza în cursul lunii viitoare.

Lucrările începute în 20.03.2020 sunt executate de asocierea formată din: S.C. DRUMURI ORĂȘENEȘTI S.A.  și S.C. PROCONSOLUTIONS S.R.L. Prețul contractului este de 1.101.161,10 lei (fără TVA).

Pe strada Ion Irimescu se fac lucrări de amenajare a carosabilului cu îmbrăcăminte asfaltică, cu o lungime 374  m și lățime 6 m,  amenajarea de parcări și trotuare cu îmbrăcăminte asfaltică și totodată se amenajează  zonele verzi. Realizarea podețului dalat cu o lungime de 4,50 m și lățimea 11,19 m este deja finalizată.

Strada are două benzi de circulație, cu parcări pe ambele sensuri de mers și pistă de biciclete.

Realizarea acestei străzi noi va fluidiza traficul de pe strada Grigore Moisil, creându-se două ieșiri din această stradă, una la drumul colector și una pe strada Nicolae Șova.

În atașament găsiți o galerie foto.

 

 

Galeria foto - S-a finalizat asfaltarea drumului colector aferent şoselei de centură, între străzile Liviu Borcea şi Ciheiului

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421