Trimite unui prieten

S-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai complexului sportiv de pe strada Făgărașului

Marti , 13 Octombrie 2020, 15:13

Exportă PDF - S-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai complexului sportiv de pe strada Făgărașului Tipărește pagina - S-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai complexului sportiv de pe strada Făgărașului Trimite unui prieten - S-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai complexului sportiv de pe strada Făgărașului
S-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai complexului sportiv de pe strada Făgărașului

Consilierii locali au aprobat luni, 12 octombrie, indicatorii tehnico-economici la faza studiului de fezabilitate privind  realizarea unui complex sportiv și de agrement multifuncțional în perimetrul delimitat între strada Făgărașului, strada Traian Blajovici, Liceul cu Program sportiv „Bihorul" și Grădina Zoologică. Conform proiectelor municipalității, acest complex va permite desfășurarea de competiții sportive, concerte, festivaluri și alte tipuri de manifestări cu public numeros și va avea rolul unui catalizator în dezvoltarea orașului.

Conform proiectului de hotărâre, în cadrul complexului se va construi un stadion, un hotel şi o parcare subterană cu 150 de locuri, fiind realizate totodată amenajări exterioare, inclusiv accesul în zona de subsol.

Cu o capacitate de 16.291 de locuri, stadionul va fi dotat cu tot ceea ce este necesar organizării de competiții naționale și internaționale. Stadionul va fi realizat cu toate cerințele pentru omologare Stadion UEFA Categoria IV și va dispune de spații pentru sportivi și oficiali, spații administrative și spațiile tehnice aferente, restaurant, facilități VIP, facilități presă, facilități public. Terenul de joacă va fi realizat cu gazon hibrid, iar suprafața dintre terenul de joc și gradene se va realiza cu un sistem rutier cu dale vibropresate pentru trafic greu, acoperite cu gazon artificial.

Corpul de clădire destinat hotelului va fi realizat pe latura nordică a stadionului, urmând să aibă 5 niveluri, cu subsolul dedicat zonelor tehnice și anexe. La parter va fi zona de recepție a hotelului, bar, sală de conferințe în formă de amfiteatru și o zonă SPA cu diferite bazine de agrement, restaurant. Etajele 1 și 2 sunt destinate camerelor de hotel, iar la etajul 2, în zona de legătură cu stadionul sunt dispuse spații pentru săli de conferințe.

Hotelul va avea 40 de camere cu 2 paturi, 6 camere cu pat dublu, 2 apartamente, trei săli de conferințe cu o capacitate de aproximativ 386 locuri, un bazin de înot, 2 bazine cu hidromasaj respectiv 2 saune uscate.

Parcarea subterană va fi construită în vecinătatea Tribunei Vest şi va avea o capacitate de 150 de locuri, dintre care 6 pentru persoane cu dizabilități. Parcarea va fi o parcare publică.

Conform studiului de fezabilitate, valoarea investiției se ridică la 345.838.902 lei cu TVA, durata de realizare fiind de 28 de luni.

„În perioada următoare vom susține proiectul în comisiile de specialitate tehnico-economice ale Companiei Naționale de Investiții și Ministerului Dezvoltării, în așa fel încât să se poată adopta hotărârea de guvern privind aprobarea indicatorilor acestei investiții. Dacă totul merge bine, ne propunem ca la finalul anului viitor să avem un contract de execuție semnat pentru începerea lucrărilor", a spus primarul Ilie Bolojan cu privire la acest proiect.

 

 

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator