Trimite unui prieten

S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea centurii ocolitoare a localității Oșorhei

Joi , 10 Septembrie 2020, 15:48

Exportă PDF - S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea centurii ocolitoare a localității Oșorhei Tipărește pagina - S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea centurii ocolitoare a localității Oșorhei Trimite unui prieten - S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea centurii ocolitoare a localității Oșorhei
S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea centurii ocolitoare a localității Oșorhei

În ședința Consiliului Local de azi, 10 septembrie, s-a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici rezultați din SF pentru scenariul 1 recomandat de proiectant pentru coridorul de expropiere aferent lucrării de utilitate publică de interes local pentru realizarea obiectivului de investiție "Centura ocolitoare a localității Oșorhei, județul Bihor".

"Centura va avea o lungime de 5,8 km și are o valoare estimată de 11,7 milioane de euro plus TVA. Centura va ocoli localitatea Oșorhei, cum se merge dinspre Oradea înspre Cluj, pe partea dreaptă a liniei de cale ferată care leagă Oradea de Cluj Napoca, având și un nod rutier la Alparea - Copăcel. Astfel, accesul din Oradea spre Cluj Napoca se va descongestiona în anii următori. Obiectivul nostru este ca anul viitor să găsim finanțare și să începem lucrările", a precizat primarul Ilie Bolojan în conferința de presă, care a precedat ședința de Consiliu Local.

Investiția presupune realizarea unui drum de 1367 m, 2 intersecții, o trecere peste nivel cu calea ferată, patru podețe, realizarea unui zid de sprijin de beton armat de 105 m și montarea a 80 de stâlpi de iluminat.

Durata de execuție a lucrării este de 18 luni, din care 2 luni proiectarea și 16 luni execuția.   

Dezvoltarea economică a zonei metropolitane, intensificarea legăturilor de cooperare economică, precum și sporirea sistematică a nevoilor de transport coroborat cu siguranța circulației, au determinat necesitatea realizării unui traseu la drumul European E60/DN1, care face legătura între Oradea și comuna Oșorhei și care va prelua traficul de tranzit de pe drumul national DN 1 spre Centura Metropolitană Oradea.

Această centură reprezintă o alternativă la DN 1 Oradea - Cluj, degrevând comuna Oșorhei de congestionarea traficului în interiorul localității Oșorhei și prin asta de blocajele atât de frecvente în localitate.                    

 

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421