Scanează și plătește amenzile de parcare direct de pe telefonul mobil!

Trimite unui prieten

Scanează și plătește amenzile de parcare direct de pe telefonul mobil!

Luni , 29 Mai 2017, 11:07

Exportă PDF - Scanează și plătește amenzile de parcare direct de pe telefonul mobil! Tipărește pagina - Scanează și plătește amenzile de parcare direct de pe telefonul mobil! Trimite unui prieten - Scanează și plătește amenzile de parcare direct de pe telefonul mobil!
Scanează și plătește amenzile de parcare direct de pe telefonul mobil!

Primăria Oradea pregătește implementarea unui sistem de codificare a informațiilor pe documentele emise de propria instituție prin sistemul de cod de bare QR.

În prezent, noua tehnologie este pusă în practică pe Notele de constatare a contravențiilor pentru parcarea neregulamentară, afişate sub ştergătorul parbrizului ori pe geamul lateral al autovehiculului. Acest lucru permite utilizatorilor de telefoane mobile inteligente să acceseze direct pagina dedicată plăților online de pe site-ul primăriei www.oradea.ro.

Cu ajutorul oricărei aplicații pentru citirea codurilor QR, instalată pe dispozitivele mobile inteligente, utilizatorii vor putea accesa rapid și confortabil, prin browser-ul dedicat paginilor web, platforma dedicată plății amenzilor online cu card-ul bancar.

"În curând, pentru eliminarea erorilor și creșterea confortului utilizatorilor, prin scanarea codului QR în vederea realizării plăților online se va asigura precompletarea unora dintre câmpurile formularelor online cu informații criptate în cuprinsul codului", a menționat Eduard Florea, şeful Direcției Economice din cadrul Primăriei Oradea.

Aceasta este prima dintre utilizările preconizate ale sistemului de criptare a informațiilor pe documentele primăriei, tehnologia urmând să permită preluarea datelor în sistemul informatic prin citirea codurilor de bare, reducerea timpului de operare, creșterea interoperabilității datelor și, nu în ultimul rând, extinderea modalităților de plată a impozitelor și taxelor locale prin terți parteneri (instituții bancare, operatori de plăți etc.).

Printre documentele identificate spre a fi imprimate informații codificate se regăsesc:

-        Notele de constatare a contravențiilor la parcarea neregulamentară

-        Facturile fiscale

-        Somațiile de plată

-        Înștiințările de plată.

Pentru implementarea noii tehnologii, în prezent se lucrează la modificarea aplicațiilor informatice, dotarea ghișeelor cu scanere și încheierea de parteneriate cu partenerii.

 

 

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert