Trimite unui prieten

Se află în licitație proiectul de reamenajare a Pieţei Magnoliei

Joi , 17 Septembrie 2020, 9:43

Exportă PDF - Se află în licitație proiectul de reamenajare a Pieţei Magnoliei Tipărește pagina - Se află în licitație proiectul de reamenajare a Pieţei Magnoliei Trimite unui prieten - Se află în licitație proiectul de reamenajare a Pieţei Magnoliei
Se află în licitație proiectul de reamenajare a Pieţei Magnoliei

Primăria Oradea are în curs de implementare o serie de proiecte care urmăresc amenajarea unor piațete de cartier care vor oferi noi oportunități de deplasare pietonilor, mijloace de conectare la traseele transportului în comun și acces sporit pentru utilizarea pistelor de biciclete existente, la nivelul municipiului Oradea.

Unul dintre cele mai importante proiecte în acest sens se numește „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea - coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului" și se referă la amenajarea unor piațete de cartier pe suprafața Pieței Magnoliei din Cartierul Rogerius, în zona cuprinsă între Biserica „Sfântul Duh Mângâietorul" - Sala Sporturilor „Antonio Alexe" - Casa Tineretului şi Calea Alexandru Cazaban - cartierul Ioșia și în cartierul Nufărul, în zona McDonald's.

Proiectul va fi realizat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară: 4, Prioritatea de investiţii 4.1, Cod Apel: POR/182/4/1/Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Pentru a realiza această investiție, Primăria Oradea a postat pe SEAP în data de 7 septembrie 2020, anunțul de participare CN 1024258 pentru realizarea Piațetei Magnoliei, cu  data limită stabilită pentru depunerea ofertelor 13 octombrie 2020, iar informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.e-licitatie.ro - anunț de participare nr. CN1024258.

Valoarea estimată a contractului este de 11.184.594,01 lei fără TVA, durata contractului fiind 18 luni.

Proiectul propus urmărește creșterea calității vieții la nivel zonal, prin reamenajarea Pieţei Magnoliei, urmărindu-se crearea unui spațiu prietenos, ușor accesibil și cu o atractivitate sporită în privința petrecerii timpului liber.

În urma lucrărilor care vor fi efectuate se urmărește o reconfigurare a pieței pentru a permite accesul facil al pietonilor, redarea trotuarelor circulației pietonale, realizarea unui ambient plăcut și contemporan prin amenajarea spațiilor verzi.  

Totodată, prin acest proiect se propune înlocuirea pavajului existent cu pavaje din piatră naturală, amenajarea unei piste de biciclete, amenajare spații verzi cu gazon, arbori, arbuști, plante perene, care vor fi irigate. De asemenea, se va amenaja o fântână arteziană și se vor monta grupuri sanitare racordate la utilități. Piața Magnolia va beneficia de instalații sanitare de apă și canalizare menajeră și pluvială (rigole, geigere de preluare a apelor pluviale) și electrice (stâlpi de iluminat, spoturi înglobate în paviment). Proiectul prevede și execuția branșamentului de apă și a racordului la canalizare.

Se vor amenaja locuri de joacă pentru copii, urmând ca piața să fie prevăzută cu mobilier urban precum bănci, coșuri de gunoi, fântână de băut apă, pergolă pentru mascarea toaletelor ecologice , mobilier pentru locuri de joacă sau standuri de biciclete.

Reamintim că în luna august au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și pentru realizarea piațetei Nufărul, iar în perioada următoare se va organiza licitația pentru realizarea piațetelor Nufărul și Cazaban.

„Ne preocupă creșterea calității vieții orădenilor, extinderea spațiilor pietonale și realizarea piațetelor de cartier. În acest fel, prin realizarea acestor piațete vom amenaja zone importante din cartiere, transformându-le în spații îngrijite și prietenoase. În fiecare din aceste zone vom crea spaţii urbane dedicate pietonilor, astfel încât acestea să devină centre de cartier bine definite, în care locuitorii orașului să își petreacă timpul liber", susține viceprimarul Florin Birta. 

 

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421