Trimite unui prieten

Se execută lucrări de dezinsecție și tratamente fitosanitare la arbori și arbuști

Luni , 3 Iunie 2019, 11:10

Exportă PDF - Se execută lucrări de dezinsecție și tratamente fitosanitare la arbori și arbuști Tipărește pagina - Se execută lucrări de dezinsecție și tratamente fitosanitare la arbori și arbuști Trimite unui prieten - Se execută lucrări de dezinsecție și tratamente fitosanitare la arbori și arbuști
Se execută lucrări de dezinsecție și tratamente fitosanitare la arbori și arbuști

În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (tânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, Primăria Oradea anunță locuitorii că în perioada 10.06 - 14.06.2019, se execută prin tratament la sol lucrarea de dezinsecție - etapa a II-a, în zonele publice, spațiile verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului Oradea.

Toxicitatea insecticidelor folosite este redusă. Astfel, K'othrine Profi EC 250 este un insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți (inclusiv a speciei Aedes  Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika), iar Biopren 250 LML este un  produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă. Produsele  sunt avizate de Ministerul Sănătății - Comisia Națională a Produselor Biocide și fac parte din grupele Zi si Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Se recomandă populației să evite contactul insecticidului cu ochii.

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru  perioada imediat următoare, care se va comunica prin presă.

Totodată, tratamentele fitosanitare la arbori și arbuști - etapa I și tratamentele fitosanitare pentru combaterea larvei miniere Cameraria Ohridella la frunzele de castan etapa I, se vor executa tot  în perioada 10 - 14.06.2019, pe domeniul public al Municipiului Oradea.

Toxicitatea substanțelor folosite este de asemenea redusă: calipso 480 SC, TOPSIN 70 WDG, Nissorun 10 WP, Fastac Active, Systhane Forte și/sau alte produse  specifice, avizate de Ministerul Agriculturii, nu dăuneaza sănătații oamenilor și animalelor.

Și în cazul acestora se  recomandă populației să evite contactul insecticidelor cu ochii.

În caz de timp nefavorabil, lucrările se vor amâna pentru perioada imediat următoare, care se va comunica prin presă.

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei