Trimite unui prieten

Se închide pe un sens strada Aurel Lazăr, pe tronsonul dintre A. Șaguna și Libertății

Joi , 22 Octombrie 2020, 15:07

Exportă PDF - Se închide pe un sens strada Aurel Lazăr, pe tronsonul dintre A. Șaguna și Libertății Tipărește pagina - Se închide pe un sens strada Aurel Lazăr, pe tronsonul dintre A. Șaguna și Libertății Trimite unui prieten - Se închide pe un sens strada Aurel Lazăr, pe tronsonul dintre A. Șaguna și Libertății
Se închide pe un sens strada Aurel Lazăr, pe tronsonul dintre A. Șaguna și Libertății

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat azi, 22 octombrie, la solicitarea constructorului, închiderea circulației auto pe o bandă de circulație pe strada Aurel Lazăr, tronsonul dintre str. A. Șaguna și str. Libertății, pe sensul dinspre parcul Traian spre str. Libertății, începând cu data de 23 octombrie 2020, pe o perioadă de 7 zile, adică până în 31 octombrie 2020.

În această perioadă, pe strada Andrei Șaguna se va putea circula pe un singur sens, cel dinspre parcul Traian. Închiderea este necesară în vederea realizării obiectivului de investiție „Amenajare și pavare pe str. Aurel Lazăr, în vederea transformării acesteia în zonă pietonală".

Reamintim că lucrările de amenajare și pavare a străzii Aurel Lazăr în vederea transformării acesteia în zonă pietonală sunt în curs de desfășurare, ordinul de începere a lucrărilor fiind dat în 24.07.2019. La finalul lucrărilor, strada va deveni în cea mai mare parte pietonală, traficul auto urmând să fie permis doar pentru riverani și pentru mașinile de intervenție.

Lucrările se fac în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară: 4, PRIORITATEA DE INVESTIŢII 4e, Apel: POR/406/4/1/Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință, titlul contractului de finanțare fiind: „Crearea unor trasee pietonale și îmbunătățirea transportului public de persoane în zona centrală a Municipiului Oradea"

Executantul lucrării este asocierea formată din  S.C. GAVELLA COM S.R.L. - lider de asociere, PORFIDO ED ARTE CONSORZIO STABILE - asociat 1,  S.C. PROCONSOLUTIONS S.R.L. - asociat 2 și S.C. IRICONSTRUCT S.R.L. - asociat 3,  având ca subcontractanți pe S.C. COFIDO  S.R.L, S.C. GLOBAL PROIECT S.R.L, S.C. IGNA CONSTRUCT S.R.L,  S.C. MECATRON S.R.L. și S.C. RITMOTEH S.R.L.

Prețul contractului actualizat conform OUG nr. 114 este de 8.803.283,41lei + TVA.

Până în prezent au fost realizate lucrări  în proporție de aproximativ 50%, acestea fiind lucrări de infrastructură, respectiv: lucrări pregătitoare, terasamente; lucrări la rețele de canalizare menajeră, lucrări la rețelele de canalizare pluvială; lucrări la rețelele de alimentare cu apă; lucrări la rețelele de energie termică; totodată, s-a început montarea zonei cu piatră pe partea dinspre strada Republicii.

 

 

Galeria foto - Se închide pe un sens strada Aurel Lazăr, pe tronsonul dintre A. Șaguna și Libertății

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421