Trimite unui prieten

Se inventariază locurile de veci din Cimitirul Municipal: cetățenii sunt rugați să-și reînnoiască contractele de concesiune expirate

Joi , 5 Iulie 2018, 14:55

Exportă PDF - Se inventariază locurile de veci din Cimitirul Municipal: cetățenii sunt rugați să-și reînnoiască contractele de concesiune expirate Tipărește pagina - Se inventariază locurile de veci din Cimitirul Municipal: cetățenii sunt rugați să-și reînnoiască contractele de concesiune expirate Trimite unui prieten - Se inventariază locurile de veci din Cimitirul Municipal: cetățenii sunt rugați să-și reînnoiască contractele de concesiune expirate
Se inventariază locurile de veci din Cimitirul Municipal: cetățenii sunt rugați să-și reînnoiască contractele de concesiune expirate

Din dorința de a crea o bază de date reală privind situația locurilor de înmomântare concesionate al căror contract de concesiune a expirat, a celor pentru care mai există contracte în derulare, numărul lor, precum și numele celor înmormântați, Administrația Domeniului Public (ADP) Oradea a început, în urmă cu câțiva ani, o acțiune de inventariere a locurilor de veci din Cimitirul Municipal.

Le recomandăm celor care au locuri de înmormântare concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal să-și verifice documentele sau să facă o vizită la Administrația Cimitirului pentru a se informa asupra situației privind taxa locurilor de concesionare.

Cei care aveau locuri de veci concesionate și perioada pentru care au achitat taxa a expirat trebuie să știe că au obligația să prelungească concesionarea, în caz contrar acestea vor fi atribuite pentru noi înmormântări - informează Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

În luna ianuarie a fiecărui an, Administrația Cimitirului afișează la sediu o listă cu locurile de înmormântare în privința cărora termenul de concesionare a expirat sau expiră până la sfârșitul anului. De asemenea, cei al căror drept de folosință a expirat sau e pe cale să expire sunt notificați prin scrisoare recomandată trimisă la ultimul domiciliu cunoscut. La expirarea unui an de la prima afișare, lista locurilor de înmormântare în cazul cărora termenul de concesionare a expirat va fi afișată timp de 90 de zile calendaristice la sediul administrației cimitirului, iar titularii contractelor vor fi notificați. Dacă nici după expirarea acestui termen foștii titulari nu își vor reînnoi dreptul de folosință, respectivele locuri de veci intră în patrimoniul municipiului, putând fi atribuite pentru alte înmormântări.

Acte necesare și tarife de concesionare

Orădenii care vor veni să-și clarifice situația trebuie să prezinte cartea de identitate a concesionarului, o copie a actului concesiunii (contract, chitanță) și suma aferentă prelungirii contractului de concesiune. În cazul în care s-a făcut masa succesorală după concesionare, trebuie să vină cu certificatul de moștenitor după concesionarea locului. De menționat că în certificatul de moștenitor trebuie să se facă referire la parcelă, rând, loc. De asemenea, mai trebuie știut că în contractele de donație trebuie menționat gradul de rudenie, având în vedere că, potrivit regulamentului Cimitirului, locurile de veci pot fi donate până la gradul IV inclusiv - transmite Teodor Vaida, administratorul Cimitirului Municipal.

Contractul de concesionare a locurilor de veci se face, începând de anul trecut, pe o perioadă de 10 ani, taxa de concesionare fiind de 310 lei/10 ani/pe loc, iar dacă locul este dublu, suma achitată va fi de 620 lei pe 10 ani, în timp ce, pe 20 de ani, va ajunge la 1.240 lei. În cazul în care contractul de concesiune a expirat, se va percepe, retroactiv, de la data expirării până în prezent, o taxă de 31 de lei/loc/an, iar dacă sunt două locuri, suma va fi dublă.

În anul 2017, în Cimitirul Municipal au fost înmormântate 1.739 de persoane, iar în acest an, până în prezent, numărul persoanelor decedate a ajuns la 837. 

 

 

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert