Trimite unui prieten

Start la prima ediție a Târgului de Paști din Oradea

Vineri , 7 Aprilie 2017, 14:59

Exportă PDF - Start la prima ediție a Târgului de Paști din Oradea Tipărește pagina - Start la prima ediție a Târgului de Paști din Oradea Trimite unui prieten - Start la prima ediție a Târgului de Paști din Oradea
Start la prima ediție a Târgului de Paști din Oradea

Începând de azi, 7 aprilie, Piața Unirii găzduiește prima ediție a Târgului de Paști din Oradea.

Evenimentul organizat de către Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, în colaborare cu Consiliul Județean Bihor, debutează la ora 14 și va fi deschis până a doua zi de Paști, 17 aprilie, cu program zilnic între orele 14:00 - 21:00, iar în weekend între orele 12:00-21:00.

Detalii privind acest eveniment au fost prezentate de către Mihai Jurca, director APTOR și Szabo Jozsef, administrator public al judeţului Bihor.

Mihai Jurcă a arătat că acest eveniment dorește să prezinte simbolistica și importanța sărbătorilor pascale, iar Piața Unirii, atent amenajată, va putea deveni punct de atracție nu doar pentru copii, ci și pentru părinți. Piața este decorată în spiritul acestei sărbători, astfel încât să celebreze și sosirea primăverii, iar vizitatorii vor avea posibilitatea ca, pe lângă ofertele culinare, să participe la programe culturale și tradiții bihorene legate de Paște.

La rândul său, Szabo Jozsef a declarat că pentru Consiliul Județean contribuția la acest eveniment prezintă o importanță majoră, deoarece expunerea tradițiilor și produselor specifice Paştelui, axate în principiu pe microregiunile Țara Beiușului și Valea Ierului, vor da posibilitatea orădenilor să cunoască mai îndeaproape tradițiile și să participe în mod activ la evenimentele organizate.

Programe culturale și activități pentru copii

Programul evenimentului va include o serie de activități, de la reprezentații ale meșterilor populari până la ateliere de creație pentru cei mici. Vor fi spectacole de teatru de păpuși în limba română și maghiară, jocuri tradiționale şi concursuri pentru copii, iar vizitatorii vor putea admira decorurile gigant puse la dispoziția vizitatorilor de către compania Justin Design. în mijlocul celor 20 de căsuțe de lemn.

În Piața Unirii este prezentă şi Grădina Zoologică din Oradea, care a amenajat în două căsuțe, spre bucuria copiilor, o mică grădină zoologică, cu iepuraşi, broaşte ţestoase, papagali şi un ponei rasa Shetland.

Totodată, cei mici se pot distra realizând decorațiuni în cadrul celor două ateliere de creație, aranjamente florale și picturi pe produse ceramice. La căsuțele amenajate de către Consiliul Județean se vor prezenta  trupe din Colești, Beiuș, Drăgănești, Pomezeu, Diosig, Săcueni, Roșiori, Marghita, Valea lui Mihai, Sălacea etc.

În zilele de miercuri, 12 aprilie, respectiv, joi, 13 aprilie, începând cu orele 17:00  vizitatorii vor putea  asista la câte un spectacol de teatru de păpuși. Cele două reprezentații vor fi oferite de către Teatrul Regina Maria și Teatrul Szigligeti, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor.

În „Săptămâna Mare" premergătoare Sărbătorilor Pascale, marți 11 aprilie 2017, de la ora 17, pe strada Republicii și în Piața Unirii va fi organizat un spectacol de teatru de stradă care va dura aproximativ o oră, realizat de peste 70 de actori profesioniști, care evocă patimile Mântuitorului de pe calea Crucii și crucificarea acestuia.

"Motivul organizării unei astfel de manifestări este de a evoca esența acestei Sărbători și de a transmite un mesaj de unitate în rândul locuitorilor acestui oraș, indiferent de confesiunea fiecăruia. Simbolul Sărbătorii Pascale este același pentru fiecare creștin și ne dorim ca printr-o astfel de manifestare să transmitem un mesaj de unitate în rândul tuturor celor care sărbătoresc Paștele", a declarat Mihai Jurca.

În atașament găsiți programul detaliat al Târgului de Paşti din Oradea.

Galeria foto - Start la prima ediție a Târgului de Paști din Oradea

Fișiere - Start la prima ediție a Târgului de Paști din Oradea

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert