Trimite unui prieten

Suprafețe cauciucate tip tartan în locurile de joacă din parcuri

Marti , 7 Septembrie 2021, 14:19

Exportă PDF - Suprafețe cauciucate tip tartan în locurile de joacă din parcuri Tipărește pagina - Suprafețe cauciucate tip tartan în locurile de joacă din parcuri Trimite unui prieten - Suprafețe cauciucate tip tartan în locurile de joacă din parcuri
Suprafețe cauciucate tip tartan în locurile de joacă din parcuri

Pentru protecția copiilor care frecventează locurile de joacă amenajate în parcurile din oraș, Primăria Oradea prin Direcția Tehnică a început acoperirea suprafețelor de joc cu o suprafață cauciucată tip tartan.

Aceasta se poate vedea deja în parcuri precum Onisifor Ghibu, Parcul Liniștii sau Parcul Salca, urmând să fie realizate lucrări asemănătoare și în alte spații de joacă de pe raza orașului. Suprafața este imprimată pe alocuri cu desene în culori vesele, reprezentând imagini precum: un șotron, o floare, o rachetă, o stea, dar și alte forme geometrice.

Suprafețele din tartan sunt alcătuite dintr-un amestec de granule de cauciuc și rășină poliuretanică. Avantajele unei astfel de suprafețe sunt: absorbția șocurilor și antiderapare (reducând riscul de accidentări), costuri de întreținere mici, rezistență la intemperii (îngheţ, dezgheţ), aspect îngrijit.

Lucrările sunt realizate de S.C Dumexim S.R.L., în baza contractului de prestări servicii de întreținere, reparații și executare lucrări noi la mobilierul urban și echipamente de joacă din municipiul Oradea.

Totodată, în parcul de pe str. Italiană, nr. 31- 33  și în cel de pe str. Aluminei (zona magazinului Edina) s-a realizat deja structura betonată care va fi acoperită cu dale de cauciuc.

În ceea ce privește aparatele de joacă din parcuri, menționăm că în acest moment sunt amenajate și dotate cu aparate 119 locuri de joacă în oraș.  În această toamnă se vor monta aparate de joacă noi în parcurile din: str. Meșteșugarilor, str. Lăpușului, str. Andrițoiu, str. Șelimbărului, str. M. Sadoveanu, str. Sf. Ap. Andrei, Parcul Libertății, str. Matei Corvin, str. A. Odobescu, str. Aluminei și str. Făgărașului, amplasamentele fiind alese în baza cererilor formulate de către orădeni.

Din echipamentele care vor fi montate amintim: balansoare cu două locuri, carusel cu băncuțe, leagăn cu două locuri - din care unul cu protecție, complex format din două leagăne, tobogan și cățărătoare, complex format din trei tobogane și patru leagăne, complex format din cinci tobogane și cățărătoare.

În atașament găsiți o galerie foto.

 

 

Galeria foto - Suprafețe cauciucate tip tartan în locurile de joacă din parcuri

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator