Trimite unui prieten

TABĂRA DE VARĂ PENTRU COPIII AI CĂROR PĂRINŢI SUNT PLECAŢI LA MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE S-A ÎNCHEIAT

Luni , 2 Septembrie 2019, 12:38

Exportă PDF - TABĂRA DE VARĂ PENTRU COPIII AI CĂROR PĂRINŢI SUNT PLECAŢI LA MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE S-A ÎNCHEIAT Tipărește pagina - TABĂRA DE VARĂ PENTRU COPIII AI CĂROR PĂRINŢI SUNT PLECAŢI LA MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE S-A ÎNCHEIAT Trimite unui prieten - TABĂRA DE VARĂ PENTRU COPIII AI CĂROR PĂRINŢI SUNT PLECAŢI LA MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE S-A ÎNCHEIAT
TABĂRA DE VARĂ PENTRU COPIII AI CĂROR PĂRINŢI SUNT PLECAŢI LA MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE S-A ÎNCHEIAT

În cadrul Campaniei „Singuri acasă - ai grijă de copiii tăi oriunde te afli!", Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a organizat în perioada 26-30 august 2019 o tabără de vară pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Desfăşurată la Centrul de Îngrijire de Zi, situat pe str. Traian Lalescu nr. 3C, tabăra a adus copiilor bucuria unei vacanţe de neuitat. Timp de o săptămână s-au desfăşurat activităţi diverse: de la vizita unui clovn care și-a dezvăluit, rând pe rând, surprizele (baloane, joben, picioroange, mimă, picturi pe față, trasul sforii, alergatul în saci), până la lecţii de acordare a primului ajutor, modalităţi de salvare pe munte a unei persoane, în diferite condiţii meteo şi în funcţie de anumite particularităţi specifice unui traseu montan,  activităţi de fitness, paşi de dans popular şi lecţii de  pictură.

Tabăra de vară s-a încheiat cu un spectacol de teatru inedit, "Întâmplări pe Insula Dorinţelor", bineînţeles delicii dulci şi premierea tuturor participanţilor.

Mulţumim celor care s-au implicat voluntar şi activ în organizarea acestui eveniment: dl Igor Lungu, Serviciul Judeţean Salvamont Bihor, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor, dl Lucian Hevesi, dna Aurelia Sălăjan, dl Joseph-Emanuel Wagner, dra Ştefania Mateaş, Compania teatrală independentă Trend'Art Oradea, dovedind astfel că le pasă de cei care, într-un anumit moment al vieţii, trec printr-o stare de vulnerabilitate. Nu în ultimul rând dorim să mulţumim părinţilor care au înţeles că dorim să sprijinim acolo unde este nevoie şi nu să sancţionăm.

Ţinând seama de faptul că lipsa părinților ori a reprezentantului legal poate determina limitarea accesului copiilor la servicii de sănătate, educație și servicii/beneficii, dorim să reamintim părinţilor care intenționează să plece la muncă în străinătate, că au obligaţia să anunțe serviciul public de asistență socială (DAS Oradea), cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi țara, dispoziții aplicabile și în cazul plecării tutorelui.

Pentru mai multe informații, respectiv pentru sprijin în ceea ce privește acest demers, invităm părinții din municipiul Oradea, plecați la muncă în străinătate, să se adreseze DAS Oradea, unde vor beneficia de suport şi informare privind posibilitățile legale de care dispun pentru a le putea asigura copiilor protecția fizică și juridică pe perioada în care aceștia sunt lipsiți de grija părinților. 

 

 

Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei