Trimite unui prieten

Trecerile de pietoni din Oradea vor avea pictograme cu avertismente

Joi , 23 Iulie 2020, 15:20

Exportă PDF - Trecerile de pietoni din Oradea vor avea pictograme cu avertismente Tipărește pagina - Trecerile de pietoni din Oradea vor avea pictograme cu avertismente Trimite unui prieten - Trecerile de pietoni din Oradea vor avea pictograme cu avertismente
Trecerile de pietoni din Oradea vor avea pictograme cu avertismente

La inițiativa pianistului orădean Thurzó Zoltán, Primăria Oradea a început realizarea unor pictograme cu avertismente pe trecerile de pietoni din municipiu.

Aceste pictograme îi avertizează pe cei care traversează strada pe trecerea de pietoni să nu utilizeze telefonul, să nu asculte muzică în căşti şi să coboare de pe bicicletă când se angajează în traversare pe zebră.

Implementarea ideii a fost susținută de dl. Zatykó Gyula, consilierul primarului Ilie Bolojan, care s-a ocupat și de obținerea avizelor necesare.

„Siguranța cetățenilor este pe primul plan pentru toată lumea. Când am prezentat ideea conducerii primăriei, toată lumea a fost de acord. Singurul lucru care trebuia așteptat era acordul poliției rutiere, care a venit și el. Realizarea acestui proiect este dovada clară că Primăria Oradea ține cont de sugestiile cetățenilor și orice idee care vine în sprijinul siguranței locuitorilor merită să fie implementată", a declarat consilierul primarului.

Costul amenajării unei astfel de treceri, constând în transpunerea pe asfalt a 6 pictograme, câte trei la ambele capete ale trecerii de pietoni, este de 250 de lei. Pentru început, în Oradea vor fi 20 de astfel de treceri de pietoni, situate în cele mai aglomerate intersecții, urmând să fie amenajate în total peste 100.

 

 

Galeria foto - Trecerile de pietoni din Oradea vor avea pictograme cu avertismente

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator