Trimite unui prieten

Un pasaj rutier pe Calea Borșului va asigura accesul la centrul intermodal şi spre autostrada A3

Vineri , 3 Decembrie 2021, 9:19

Exportă PDF - Un pasaj rutier pe Calea Borșului va asigura accesul la centrul intermodal şi spre autostrada A3 Tipărește pagina - Un pasaj rutier pe Calea Borșului va asigura accesul la centrul intermodal şi spre autostrada A3 Trimite unui prieten - Un pasaj rutier pe Calea Borșului va asigura accesul la centrul intermodal şi spre autostrada A3
Un pasaj rutier pe Calea Borșului va asigura accesul la centrul intermodal şi spre autostrada A3

În ultima ședință a Consiliului Local a fost aprobat proiectul privind autorizarea executării lucrărilor, a indicatorilor tehnico-economici rezultați, respectiv a coridorului de expropriere aferent lucrării de utilitate publică „Construire drumuri colectoare și pasaj pentru Centrul de Transport Intermodal din Oradea", un proiect în valoare de aproximativ 11,5 milioane euro.

După discuțiile pe care municipalitatea le-a avut cu Compania Națională de Infrastructură Rutieră și în urma solicitărilor venite de la CNAIR, au fost modificați indicatorii tehnico-economici, astfel că noul proiect prevede realizarea pasajului cu 4 benzi de circulație, câte 2 pe sens.

„Această nouă investiție va reprezenta un nod rutier important care va conecta Oradea la autostrada A3, asigurând o circulație fluidă în zonă, precum și accesul la viitorul centru logistic intermodal", a precizat primarul Florin Birta.

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 68 de milioane de lei inclusiv TVA și cuprinde 3 obiective:

- Obiectivul 1 - Pasaj peste sensul giratoriu amplasat peste DN1, în lungime de 1,43 kilometri, care se suprapune cu traseul drumului național începând de la kilometrul 634+222. Pasajul proiectat are o lungime de 72 de metri, la care se adaugă două rampe de acces de 295 de metri și zone de racordare la profilul de tip existent al drumului.

- Obiectivul 2 - Drum colector în lungime de 2.220 de metri, amplasat pe partea dreaptă a Drumului Național, paralel cu acesta, unde se intersectează în girația proiectată a drumului de legătură centura Oradea-A3-Biharia-Borș.

- Obiectivul 3 - Drum de acces la Centrul Intermodal, un drum cu o lungime de 655 metri, al cărui traseu se termină la viitoarea poartă de acces a Centrului de Transport Intermodal. 

 

 

Galeria foto - Un pasaj rutier pe Calea Borșului va asigura accesul la centrul intermodal şi spre autostrada A3

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator