Trimite unui prieten

Zeci de arbori au fost plantați pe tronsonul cuprins între străzile Arieșului și Nojoridului

Miercuri , 17 Noiembrie 2021, 15:01

Exportă PDF - Zeci de arbori au fost plantați pe tronsonul cuprins între străzile Arieșului și Nojoridului Tipărește pagina - Zeci de arbori au fost plantați pe tronsonul cuprins între străzile Arieșului și Nojoridului Trimite unui prieten - Zeci de arbori au fost plantați pe tronsonul cuprins între străzile Arieșului și Nojoridului
Zeci de arbori au fost plantați pe tronsonul cuprins între străzile Arieșului și Nojoridului

Peste 60 de puieți de tei au fost plantați, într-o primă etapă, în spațiile verzi amenajate în urma lucrărilor de reabilitare a coridorului Nufărul-Cantemir. Totodată, s-au realizat sistemele de irigație și s-a însămânțat gazonul.

Proiectul prevede plantarea în total a 100 de arbori. Cei 63 de puieți de tei cu baloți au fost plantați pe tronsonul cuprins între străzile Arieșului și Nojoridului, restul urmând să fie cuprinși în etapele următoare.

Lucrările de reabilitare a coridorului Nufărul-Cantemir sunt realizate în proporție de 40%, de curând fiind finalizat procesul de asfaltare a tronsonului cuprins între strada Meiului și Ciheiului.

Lucrările continuă cu amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale carosabilului, a pistei de biciclete pe dreapta și montarea stâlpilor de iluminat. Odată finalizată această etapă, urmează amenajarea tronsonului Ciheiului - capăt Nufărului.

Contractul de execuție lucrări pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir a fost semnat la finalul lunii noiembrie 2020, finanţarea acestui proiect realizându-se prin fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuţie de 3%.

Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir" se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.

Executantul lucrărilor este asocierea formată din Sc Drumuri Bihor SA - lider de asociere, SC Trameco SA - asociat 1 și Drum Asfalt SRL - asociat 2, iar valoarea contractului este de 50.634.357,12 lei fără TVA.

În cadrul proiectului sunt montați stâlpi inteligenți, astfel tramvaiul va avea acces liber, neîngreunat de circulație și își va putea crește viteza cu până la 30 km/h. Vor fi modernizaţi peste doi kilometri și jumătate de drum şi peste 6 kilometri de trotuar. În plus, vor fi amenajați peste 2 kilometri de piste pentru biciclişti şi 48 de mii de metri pătraţi de spaţiu verde. 

 

 

Galeria foto - Zeci de arbori au fost plantați pe tronsonul cuprins între străzile Arieșului și Nojoridului

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator