Trimite unui prieten

Ziua Europei, sărbătorită la Oradea

Joi , 9 Mai 2019, 15:28

Exportă PDF - Ziua Europei, sărbătorită la Oradea Tipărește pagina - Ziua Europei, sărbătorită la Oradea Trimite unui prieten - Ziua Europei, sărbătorită la Oradea
Ziua Europei, sărbătorită la Oradea

Viceprimarul Florin Birta a depus azi, 9 mai 2019, la Statuia Ostașului Român din Parcul 1 Decembrie, o coroană de flori din partea Primăriei Oradea, în cadrul ceremoniilor militare organizate de Prefectura județului Bihor cu ocazia Zilei Europei, Zilei Independenţei de Stat a României și Zilei Victoriei Naţiunilor Unite în Europa.

Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă şi a gărzii de onoare și au continuat cu intonarea Imnului Oficial al Europei precum şi a Imnului Naţional al României, urmate de o ceremonie religioasă şi alocuţiuni cu privire la semnificaţia evenimentului.

Prefectul județului Bihor Ioan Mihaiu a vorbit despre cele trei evenimente marcante pentru această dată, astăzi împlinindu-se 142 de ani de la proclamarea independenței Statului Român, 74 de ani de la victoria coaliției Națiunilor Unite și 69 de ani de când statele europene au decis să dea mâna într-un proiect comun în numele ideii de solidaritate, de bunăstare și de unitate în diversitate.  

La rândul său, profesorul universitar dr. Mircea Brie a reamintit celor prezenți semnificația celor trei momente istorice de o profundă încărcătură națională și europeană.

La finalul alocuţiunilor, corul Liceului de Arte din Oradea a susținut un frumos recital.

Ceremonia din Parcul 1 Decembrie s-a încheiat cu depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori la Statuia Ostaşului Român.

La finalul evenimentului a avut loc defilarea gărzii de onoare.

 

Galeria foto - Ziua Europei, sărbătorită la Oradea

Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei