Trimite unui prieten

Ziua Internaţională ART NOUVEAU va fi sărbătorită în 9 și 10 iunie în Piața Unirii cu tururi ghidate, muzică clasică, expoziție foto și proiecții de lumini

Vineri , 8 Iunie 2018, 15:13

Exportă PDF - Ziua Internaţională ART NOUVEAU va fi sărbătorită în 9 și 10 iunie în Piața Unirii cu tururi ghidate, muzică clasică, expoziție foto și proiecții de lumini Tipărește pagina - Ziua Internaţională ART NOUVEAU va fi sărbătorită în 9 și 10 iunie în Piața Unirii cu tururi ghidate, muzică clasică, expoziție foto și proiecții de lumini Trimite unui prieten - Ziua Internaţională ART NOUVEAU va fi sărbătorită în 9 și 10 iunie în Piața Unirii cu tururi ghidate, muzică clasică, expoziție foto și proiecții de lumini
Ziua Internaţională ART NOUVEAU va fi sărbătorită în 9 și 10 iunie în Piața Unirii cu tururi ghidate, muzică clasică, expoziție foto și proiecții de lumini

În acest weekend, respectiv sâmbătă, 9 iunie și duminică, 10 iunie vor avea loc mai multe manifestări cultural-artistice organizate cu prilejul Zilei Internaţionale Art Nouveau.

Toate aceste activități sunt posibile prin proiectul "Dunărea" coordonat de Instituția Arhitectului Șef din cadrul Primăriei Oradea. Proiectul Dunărea se află în implementare de la 1 ianuarie 2017 până la data de 30 iunie 2019, având o valoare de 1,6 milioane euro, din care 320.000 de euro  revin orașului nostru pentru manifestările specifice.

În cadrul manifestărilor din acest weekend, vor avea loc mai multe tururi ghidate în interioarele palatelor Art Nouveau, cu punct de plecare din fața Palatului Episcopal Greco-Catolic din Piața Unirii nr. 3.

Sâmbătă și duminică, de la ora 21:00, iubitorii de muzică vor putea asculta în Piața Unirii concertul de muzică clasică susținut de ansamblul de suflători al Filarmonicii Oradea, cu un repertoriu al anilor 1920.

De la ora 22:00, atât în 9, cât și în 10 iunie, cei prezenți vor putea urmări un inedit spectacol de proiecție cu lumini, sunet și culoare pe fațada Palatului Vulturul Negru.

Sâmbătă, de la ora 20:00, în Piața Unirii, lângă statuia lui Mihai Viteazul, va avea loc expoziția fotografică și vernisajul "Valurile Art Nouveau".

"Proiecția de lumini  de tip "architectural mapping" este realizată de firma care a câștigat și Festivalul Luminii organizat la București. Palatul Vulturul Negru prezintă foarte multe decorații pe care orădenii nu le observă pe fațadă. În cadrul spectacolului de proiecție cu lumini vor avea ocazia să vadă imagini dedicate simbolului cocoșului, al stupului de albine, inițialele proprietarilor  Complexului Vulturul Negru: Kurländer Ede şi  Adorján Emil, personalităţi marcante ale oraşului la acea vreme, precum și decorațiunile de interior din sala de cinema, balustrade și elemente de feronerie. Spectacolul va avea o durată de 5 minute și se va relua din 10 în 10 minute între ora 22:00 și 23:00", a spus Angela Lupșea, directorul executiv al Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor.

Programul detaliat al manifestărilor poate fi vizualizat în atașament. 

 

VIDEO : https://www.facebook.com/PrimariaOradea/videos/1939259256092866/

Fișiere - Ziua Internaţională ART NOUVEAU va fi sărbătorită în 9 și 10 iunie în Piața Unirii cu tururi ghidate, muzică clasică, expoziție foto și proiecții de lumini

Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta