Trimite unui prieten

Ziua Pompierilor: 173 de ani de la luptele de pe Dealul Spirii

Luni , 13 Septembrie 2021, 15:31

Exportă PDF - Ziua Pompierilor: 173 de ani de la luptele de pe Dealul Spirii Tipărește pagina - Ziua Pompierilor: 173 de ani de la luptele de pe Dealul Spirii Trimite unui prieten - Ziua Pompierilor: 173 de ani de la luptele de pe Dealul Spirii
Ziua Pompierilor: 173 de ani de la luptele de pe Dealul Spirii

Pompierii au sărbătorit astăzi, 13 septembrie, 173 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, zi în care se comemorează eroii căzuţi la datorie şi se celebrează devotamentul, curajul şi spiritul de sacrificiu al reprezentanţilor acestei arme nobile. Cu această ocazie, primarul Oradiei, Florin Birta, a transmis un mesaj de mulțumire și apreciere față de reprezentanții acestei instituții.

Cu prilejul „Zilei Pompierilor din România", echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana" al judeţului Bihor au avut mai multe evenimente speciale la care au luat parte și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

„Vă mulțumesc, în numele orădenilor, pentru toată activitatea pe care o depuneți pentru ca noi toți să fim în siguranță. Sunt sigur că de la prevenție și control până la accidente, incendii, situația pandemică, competiții sportive, inundații, uniforma Inspectoratului pentru Situații de Urgență inspiră încredere și conferă siguranță. Sunteți cei care lăsați siguranța și sănătatea personală și o puneți mai presus de cea a semenilor. Dorim ca în cel mai scurt timp să finalizăm studiul de fezabilitate pentru dispeceratul unic integrat și să demarăm procedura pentru construirea lui. Cu siguranță va aduce un plus de operativitate tuturor armelor din Oradea și județ", a precizat primarul Florin Birta, la întâlnirea festivă ocazionată de Ziua Pompierilor.

În primele opt luni ale anului 2021, pompierii militari din cadrul unității și subunităților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana" al judeţului Bihor și membrii serviciilor voluntare pentru situații de urgență au desfășurat 10.089 de misiuni, în medie 42 de intervenţii pe zi pentru salvarea și protejarea vieţilor oamenilor, a bunurilor acestora, a patrimoniului public şi privat în situaţii de urgenţă. Cele 10.089 de misiuni înregistrate au constat în 2.275 intervenţii pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, 5.834 intervenţii ale echipajelor SMURD, respectiv peste 1.900 recunoaşteri în teren şi exerciţii.

 

 

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator