Trimite unui prieten

Zona din vecinătatea Aquaparkului Nymphaea a fost modernizată

Marti , 8 August 2017, 14:53

Exportă PDF - Zona din vecinătatea Aquaparkului Nymphaea a fost modernizată Tipărește pagina - Zona din vecinătatea Aquaparkului Nymphaea a fost modernizată Trimite unui prieten - Zona din vecinătatea Aquaparkului Nymphaea a fost modernizată
Zona din vecinătatea Aquaparkului Nymphaea a fost modernizată

Viceprimarul Florin Birta a susținut azi, 8 august 2017, o conferință de presă în teren în cadrul căreia a prezentat stadiul lucrărilor la strada Codrilor şi în zona din vecinătatea Aquaparkului Nymphaea.

Lucrările au început la 1 noiembrie 2016 și sunt în curs de finalizare, respectiv s-a lucrat la modernizarea străzii Codrilor, amenajarea intersecției cu străzile Aleea Ștrandului, Olteniei și Piatra Craiului prin realizarea unei girații, realizarea accesului la parcarea aquaparcului, reamenajarea spațiilor de parcare existente și crearea unor noi locuri de parcare.

,,În această zonă am intubat Pârâul Întunecat pentru a putea asfalta strada Codrilor în bune condiții și pentru a se realiza girația. Pentru lărgirea parcării, am mutat axul străzii Codrilor spre linia ferată și am realizat aproximativ 120 de noi locuri de parcare, parcarea Aquparkului având în prezent aproape 600 de locuri de parcare și 3 parcări pentru autocare. Între parcare și stradă am executat un zid de sprijin iar la toamnă, pe partea dinspre calea ferată a străzii, vom planta un aliniament de arbori pentru a crea o perdea verde. Căutăm totodată parteneri care să amenajeze girația realizată și spațiile verzi”, a declarat Florin Birta în deschiderea conferinței.

Tot aici s-a lucrat la realizarea trotuarelor, la schimbarea sistemului de iluminat public și la pista de biciclete de pe strada Codrilor, care face legătura cu cea existentă din parcul Ion I.C. Brătianu și care până la finalul anului va face legătura cu Podul Constantin Prezan. Anul acesta s-a lucrat și la asfaltarea străzii Aleea Ștrandului care face legătura cu strada Codrilor, pentru a da un aspect unitar zonei. Valoarea lucrărilor realizate în zona Codrilor-Aquaparkul Nymphaea esste de 3.739.353,76 fără TVA iar constructorii au fost S.C Gauss Topo SRL, S.C. Abed Nego Com SRL și S.C. Ritmoteh SRL.

Amenajare pistă sintetică de alergare în parcul Brătianu

În aceeaşi zonă, în parcul Brătianu, se lucrează acum la pista sintetică de alergare din tartan. Aceasta va fi prima pistă sintetică din oraș, va avea o lungime totată de 1.045 de metri și o lățime de 1.20 metri. Pista este realizată de Primăria Municipiului Oradea în parteneriat cu Eco Bihor, din taxa de depozitare încasată de la alte localități care depozitează la halda ecologică din Oradea.

Constructorul lucrării este firma Drumuri Bihor, pista urmând să fie construită de jur împrejurul parcului, fără a afecta arborii, în termen de 45 de zile, având o valoare de 530.000 lei cu TVA inclus.

,,Având în vedere că mulți cetățeni ai municipiului nostru aleargă în zona parcului Brătianu, iar pista de alergare construită de municipalitate în zona Ioșia, în parteneriat cu firma RCS&RDS, se bucură de un real succes, am decis construirea acestei piste de alergare pentru a veni în sprijinul lor și a le oferi cele mai bune condiții de alergare. Pista urmează să fie realizată din tartan, un material elastic care amortizează vibrațiile din articulații. Anul acesta vom amplasa aici și statuia lui Ion I.C. Brătianu", a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea. 

Galeria foto - Zona din vecinătatea Aquaparkului Nymphaea a fost modernizată

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert