Trimite unui prieten

Holcim România donează 50.000 de euro pentru Centrul Oncologic

Joi , 17 Noiembrie 2011, 15:26

Exportă PDF - Holcim România donează 50.000 de euro pentru Centrul Oncologic Tipărește pagina - Holcim România donează 50.000 de euro pentru Centrul Oncologic Trimite unui prieten - Holcim România donează 50.000 de euro pentru Centrul Oncologic
Holcim România donează 50.000 de euro pentru Centrul Oncologic

În această dimineaţă, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea şi Roman Menz, directorul Fabricii de Ciment Holcim din Aleşd au semnat contractul de sponsorizare prin care compania Holcim România a donat municipalităţii orădene suma de 50.000 de euro pentru construcţia centrului oncologic, lucrări care au început în cursul lunii iulie a acestui an.

Holcim România continuă astfel parteneriatul în domeniul sănătăţii, în comunităţile în care operează, după ce în 2010, compania  a contribuit la înfiinţarea noului Centru Oncologic din Oradea, prin donarea către secţia de terapie intensivă a Spitalului din Oradea a unei instalaţii performante de fluide medicale, care a ajutat la salvarea multor vieţi.

Construirea noului Centru de Oncologie, Radioterapie şi Chimioterapie este un lucru foarte important şi benefic pentru toţi bolnavii din judeţul Bihor. Lucrările ample care se vor desfăşura la Spitalul Municipal vor permite efectuarea unor tratamente de vârf pentru pacienţii oncologici, vor conduce la scurtarea duratei de expunere la radiaţii, dar şi la un număr mai mare de pacienţi trataţi. Valoarea contractului de lucrări este de 19.719.412 lei. 

,,Mulţumim firmei Holcim pentru sumele consistente cu care contribuie la construcţia noului centru oncologic din Oradea. Anul trecut, compania Holcim România a mai donat încă 25.000 de euro pentru centrul oncologic şi sperăm să continuăm acest parteneriat şi anul viitor", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Centrul Oncologic din Oradea este extrem de important pentru comunitatea noastră, pentru cetăţenii din judeţul Bihor şi nu numai. Suportul pe care Holcim România îl oferă prin această donaţie este făcut din dorinţa de a sprijini îmbunătăţirea condiţiilor în care urmează să fie tratate persoanele afectate de cancer. Implicarea noastră în construirea Centrului Oncologic face parte dintr-o serie de acţiuni similare pe care le-am întreprins de-a lungul anilor şi care vizează oferirea unui suport comunităţii noastre atât în domeniul sănătăţii, cât şi al educaţiei şi al nivelului de trai în general”, a declarat Roman Menz, directorul Fabricii de Ciment Holcim din Aleşd.

Judeţul Bihor este pe locul doi în ţară în privinţa numărului de persoane bolnave de cancer (circa 18.000 de persoane), anual beneficiind de tratamente specifice circa 2.400 de pacienţi.