Trimite unui prieten

A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ - Construire imobil locuinte colective S+P+4E- 9E cu parter comercial; reconversie functionala din zona S in zona C4, str. Nicolae Sova, nr.2

Luni , 24 Noiembrie 2014, 14:16

Exportă PDF - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ - Construire imobil locuinte colective S+P+4E- 9E cu parter comercial; reconversie functionala din zona S in zona C4, str. Nicolae Sova, nr.2 Tipărește pagina - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ - Construire imobil locuinte colective S+P+4E- 9E cu parter comercial; reconversie functionala din zona S in zona C4, str. Nicolae Sova, nr.2 Trimite unui prieten - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ - Construire imobil locuinte colective S+P+4E- 9E cu parter comercial; reconversie functionala din zona S in zona C4, str. Nicolae Sova, nr.2

 

A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ - Construire imobil locuinte colective S+P+4E- 9E cu parter comercial; reconversie functionala din zona S in zona C4, str. Nicolae Sova, nr.2

 

            Primaria municipiului Oradea anunta ca in perioada 27.08 - 20.09.2014, destinata consultarii  documentelor complete si propunerilor pentru

 

PUZ- Construire imobil locuinte colective S+P+4E- 9E cu parter comercial; reconversie functionala din zona S in zona C4, str. Nicolae Sova, nr.2 - Oradea

 

            au fost depuse 8 sesizari cu privire la propunerile privind elaborarea documentatiei de urbanism.

Prin adresele nr.180740, 180738, 180733, 180729, 180727, 180720, 180712, 177685 din data de 19.09.2014, Ban Adrian, Ciocic Angela, Agud Cornel, Agud Sebastian, Bulc Nicolae, Edu Floare, Durgau Maria, Balint Costica,  au formulat unele obiectiuni la reglementarile din PUZ cu privire la regimul mare de inaltime a cladirii propuse, care prin prezenta ei ar crea disconfort proprietatilor invecinate, in sensul reducerii gradului de intimitate si insorire, cresterii poluarii fonice si chimice, precum si cresterii traficului rutier. Totodata petentii reclama faptul ca nu sunt indeplinite prevederile legislatiei in vigoare cu privire la asigurarea distantei intre cladiri si  a gradului de insorire.

Intrucat au fost depuse mai multe sesizari si observatii cu privire la propunerile din PUZ, Institutia Arhitect-sef a organizat, in data de 09.10.2014 , o dezbatere publica la care au fost invitati toti cei care au formulat observatii, initiatorul PUZ-ului, elaboratorul PUZ-ului, precum si reprezentanti ai institutiilor abilitate (DSP Bihor, IJP Bihor) .

Mentionam ca organizarea unei astfel de intalniri nu este impusa prin regulamentul adoptat prin HCL 161/2011

Potrivit procesului verbal incheiat cu ocazia intalnirii organizate pentru dezbaterea reglementarilor PUZ-ului, elaboratorul PUZ-ului si reprezentantii institutiilor abilitate si-au exprimat punctul de vedere cu privire la obiectiunile formulate, confirmand faptul ca investitia propusa respecta prevederile legale cu privire la asigurarea gradului de insorire a claldirilor din vecinatate, precum si a locurilor de parcare aferente functiunilor propuse, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare (OMS 119/2014, HGR 525/1996 actualizat).

D-nul Panescu Valentin din partea IJP Bihor, atrage atentia ca, pentru cele 80 apartamente, in afara de locurile de parcare aferente (un loc de parcare/ unitatea de locuit) se impune asigurarea de locuri de parcare pentru vizitatori.

In ceea ce priveste traficul auto generat de prezenta unui numar de 80 apartamente,  elaboratorul PUZ-ului a subliniat faptul ca dezvoltarea retelei stradale din zona, profilul transversal al strazilor care asigura accesul la parcela studiata, precum si modul de organizare a locurilor de parcare in incinta (parcare subterana), permit desfasurarea circulatiei auto in bune conditii, fara a exista pericolul creerii unui blocaj in trafic.

Desi elaboratorul PUZ-ului a raspuns argumentat la toate obiectiunile formulate de catre petenti, acestia isi mentin toate obiectiunile, insistand cu precadere asupra afectarii gradului de intimitate si devalorizarea proprietatilor datorita prezentei blocului.

Reprezentantul initiatorului PUZ-ului a solicitat celor prezenti sa indice o inaltime maxima a cladirii care sa fie acceptata de catre acestia, dar cei prezenti au raspuns ca nu sunt de acord sub nici o forma cu construirea unui bloc in zona

In aceste conditii, d-na Adriana Lipoveanu a solicitat elaboratorului PUZ-ului sa studieze posibilitatea reducerii regimului de inaltime a imobilului inspre str.Nicolae Sova, astfel incat pe langa asigurarea insoririi in conformitate cu prevederile art.3, alin (2) din OMS 119/2014, sa fie indeplinita simultan si asigurarea  unei distante minime, intre imobilul propus si cladirile de pe aliniamentul opus al str.Nicolae Sova, egala cu inaltimea cladirii cele mai inalte.

 Ca urmare a observatiilor formulate in cadrul  dezbaterii publice s-a concluzionat  ca se impun unele modificari la propunerile din PUZ iar varianta modificata sa fie supusa analizei CMUAT in vederea obtinerii unui nou aviz.

 Astfel, elaboratorul PUZ-ului a prezentat o propunere de repozitionare a cladirii pe parcela, astfel incat partea imobilului cu inaltimea cea mai mica (P+5) sa fie amplasata la frontul strazii Nicolae Sova,  iar partea cu inaltimea mai mare (P+9) sa fie orientat catre mejdia sud-estica. Propunerea a fost analizata in sedinta CMUAT din data de 15.10.2014, fiind emis avizul nefavorabil nr.1378/15.10.2014, comisia recomandand pastrarea solutiei de mobilare avizata anterior si reducerea regimului de inaltime inspre str.Nicolae Sova

 Varianta modificata, care tine cont de observatiile formulate de d-nul Valentin Panescu privitoare la asigurarea locurilor de parcare pentru vizitatori si de recomandarea d-nei Arhitect-sef Adriana Lipoveanu privitoare la reducerea regimului regimului de inaltime a imobilului inspre str.Nicolae Sova, a fost analizata in sedinta CMUAT din data de 12.11.2014, fiind emis avizul favorabil nr.1504/12.11.2014.

Astfel cladirea propusa va avea inspre str.Nicolae Sova o inaltime maxima de 22,0m (corespunzatoare unui regim de inaltime 2S+P+6E), ultimele trei nivele fiind retrase cu 6,0m fata de corpul principal. In acest mod, intre imobilul propus si cladirile de pe aliniamentul opus al str.Nicolae Sova,  va fi  asigurarata o distanta minima egala cu inaltimea cladirii cele mai inalte (22,0m de la corpul 2S+P+6E, respectiv 30,0m de la corpul 2S+P+9E).

Avand in vedere raspunsurile formulate de catre elaboratorul PUZ-ului, punctul de vedere al reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Bihor si Inspectoratului Judetean de Politie Bihor - Serviciul Rutier, precum si propunerea de modificare a regimului de inaltime a cladirii inspre str.Nicolae Sova,  consideram ca nu exista temei legal pentru blocarea planului urbanistic zonal.

In consecinta, documentatia PUZ - Construire imobil locuinte colective S+P+4E- 9E cu parter comercial; reconversie functionala din zona S in zona C4, str. Nicolae Sova, nr.2 - Oradea va fi supus aprobarii Consiliului Local al municipiului Oradea in forma avizata de CMUAT (aviz nr.1504/12.11.2014), corelat cu avizele solicitate prin CU nr.3443/11.11.2013.

 

Arhitect sef

Adriana Lipoveanu

 

 

Fișiere - A N U N T referitor la rezultatele procesului de informare si consultare a publicului privind elaborarea PUZ - Construire imobil locuinte colective S+P+4E- 9E cu parter comercial; reconversie functionala din zona S in zona C4, str. Nicolae Sova, nr.2

Oradea colecteaza selectiv
Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Program colectare selectiva - saci galbeni
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator