Trimite unui prieten

20 de persoane cu deficiențe de vedere au făcut un tur ghidat multisenzorial al obiectivelor turistice

Marti , 22 Noiembrie 2022, 13:00

Exportă PDF - 20 de persoane cu deficiențe de vedere au făcut un tur ghidat multisenzorial al obiectivelor turistice Tipărește pagina - 20 de persoane cu deficiențe de vedere au făcut un tur ghidat multisenzorial al obiectivelor turistice Trimite unui prieten - 20 de persoane cu deficiențe de vedere au făcut un tur ghidat multisenzorial al obiectivelor turistice
20 de persoane cu deficiențe de vedere au făcut un tur ghidat multisenzorial al obiectivelor turistice

Oradea Heritage, în colaborare cu Asociația pentru Dezvoltare Urbană, a organizat astăzi un tur ghidat din cadrul proiectului „Oradea pentru toți" - proiect de accesibilizare turistică pentru nevăzători. Astfel, 20 de persoane cu deficiențe de vedere au parcurs un traseu al principalelor 8 clădiri monumente de patrimoniu și ecleziastice din Oradea, respectiv Casa Darvas - Teatrul Regina Maria - Palatul Primăriei Oradea - Sinagoga Neologă Sion - Palatul Vulturul Negru - Biserica cu Lună - Palatul Moskovits Adolf cu fiii - Palatul Episcopal Greco Catolic.

Aceștia au fost însoțiți de ghizii voluntari Alex Trandafir, Daria Voichescu, Damaris Maier, Sebastian Sava și Maria Costea, care le-au prezentat obiectivele menționate.

„Avem obligația de a depune efortul pentru a oferi tuturor persoanelor posibilitatea să se bucure de frumusețea patrimoniului cultural. Cu atât mai mult celor nevăzătoare, pentru că sunt privați de imaginea oferită de frumusețea palatelor și a Casei Darvas. Informațiile despre obiectivele turistice vor fi disponibile în toate locatiile Oradea Heritage”, a precizat Angela Lupșea, directorul Oradea Heritage.

Proiectul numit „Accesibilizarea turistică a centrului istoric din Oradea pentru persoanele cu deficiențe de vedere”, cunoscut și ca „Oradea pentru toți”, și-a propus să accesibilizeze principalele obiective istorice ale centrului istoric al municipiului Oradea pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Acest proiect a fost finanțat în cadrul programului „Corpul European de Solidaritate” și este implementat de o echipă de tineri voluntari cu experiență în ghidajul turistic la nivel local, susținuți de Oradea Heritage și Asociația pentru Dezvoltare Urbană - ADU.

Galeria foto - 20 de persoane cu deficiențe de vedere au făcut un tur ghidat multisenzorial al obiectivelor turistice

Ziua sustenabilitatii
Refugiati
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator