Trimite unui prieten

250 de trotinete electrice, la dispoziția orădenilor

Vineri , 13 Mai 2022, 14:41

Exportă PDF - 250 de trotinete electrice, la dispoziția orădenilor Tipărește pagina - 250 de trotinete electrice, la dispoziția orădenilor Trimite unui prieten - 250 de trotinete electrice, la dispoziția orădenilor
250 de trotinete electrice, la dispoziția orădenilor

Din această săptămână, orădenii au la dispoziție 250 de trotinete electrice cu care se pot deplasa prin oraș. Un lucru important, de care utilizatorii trebuie să țină cont, este că aceste mijloace de transport trebuie lăsate în apropierea pistelor de biciclete și nu în zone îndepărtate de acestea.

Bolt Operation Ou a primit avizul comisiei de circulație din cadrul Primăriei Oradea pentru 25 de amplasamente destinate trotinetelor electrice. Avizul este valabil până la sfârșitul lunii mai, fiind depusă și o cerere pentru prelungirea acestuia.

Trotinetele sunt în regim dockless, nu necesită construcții adiționale sau o infrastructură specială.

Potrivit regulamentului privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Oradea, utilizatorii acestora trebuie să aibă cel puţin 14 ani şi să circule pe şosea, pe banda întâi, cu excepţia zonelor unde sunt amenajate piste pentru biciclişti, situaţie în care trebuie să le folosească pe acestea. Totodată, casca de protecție este obligatorie pentru cei care au vârsta sub 16 ani.

Se poate circula cu trotineta pe trotuare doar dacă este desenată o pistă pentru biciclete, sau pe aleile din parcuri dacă nu încurcă pietonii.

Viteza maximă cu care pot circula trotinetele electrice în Oradea este de 25 km/h, sau de 10km/h în pieţele Unirii şi Ferdinand, precum și zona podului Sf. Ladislau.

Potrivit regulamentului, trotinetele nu pot staţiona şi nici nu pot fi parcate: pe carosabil, în staţiile de transport public, în staţiile pentru taxi, pe locurile de parcare ale maşinilor, pe trecerile de pietoni, pe pistele pentru biciclişti, pe spaţiile verzi sau în zone de acces auto.

Încălcarea regulilor de circulaţie sau de staţionare poate fi sancţionată cu amenzi între 200 şi 400 lei, care pot fi aplicate atât de poliţiştii rutieri, cât şi de cei locali.

 

 

Galeria foto - 250 de trotinete electrice, la dispoziția orădenilor

Serviciul 112
Digital Oradea
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator