Trimite unui prieten

50 de ani de căsnicie, împreună la bine și la rău

Joi , 21 Septembrie 2023, 14:24

Exportă PDF - 50 de ani de căsnicie, împreună la bine și la rău Tipărește pagina - 50 de ani de căsnicie, împreună la bine și la rău Trimite unui prieten - 50 de ani de căsnicie, împreună la bine și la rău
50 de ani de căsnicie, împreună la bine și la rău

Azi a avut loc cea de-a șaptea ediție din acest an a evenimentului „Nunta de aur". Cu această ocazie, viceprimarul Antonia Nica a felicitat 27 de familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Festivitatea de premiere a avut loc în sala mare a Primăriei Oradea, în prezența seniorilor și a familiilor lor.

„Astăzi sunteți oaspeții noștri de seamă și suntem onorați să vă fim alături, la momentul sărbătoririi a 50 de ani de căsătorie, jumătate de veac pe care l-ați parcurs cu bune și rele, cu urcușuri și coborâșuri, cu frici și speranțe, dar mereu împreună. Mi-ar plăcea ca, în această zi, să vă pot oferi, împreună cu colegii mei, cât mai multă sănătate și cât mai multă speranță pentru ceea ce vă stă înainte. Acest lucru, însă, îl poate face numai Cel de Sus, prin bunăvoința Lui, nouă rămânându-ne responsabilitatea de a vă sărbători, de a vă cinsti și de a vă ura cele mai bune și mai calde gânduri.

Vă mulțumim că ați păstrat vie unitatea de bază a societății - familia, vă mulțumim că ați dăruit, ați crescut și ați educat copii și nepoți, vă mulțumim că ați trudit pentru această comunitate, care este casa noastră, a tuturor.

De asemenea, vă mulțumim că ne învățați zi de zi ce este iubirea, ce este înțelegerea și toleranța. Vă mulțumim că ne-ați demonstrat faptul că cifra „doi" este mai mult decât suma matematică a părților... doi înseamnă iubire, suport reciproc și speranță.  Fie ca Cel de Sus să vă lumineze și să vă călăuzească în continuare pașii vieții, să vă țină sănătoși și fericiți alături de cei dragi, așa cum spuneau poveștile de odinioară: și-au trăit împreună fericiți, până la adânci bătrâneți", a spus viceprimarul Antonia Nica, în deschiderea festivității.

Organizat de Primăria Oradea prin Compartimentul de Stare Civilă, evenimentul a constat în premierea a 27 de familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă şi care au domiciliul în municipiul Oradea, prin acordarea unei diplome aniversare, însoțită de flori și de un premiu în bani în cuantum de 500 lei.

Festivitatea se organizează în baza HCL nr. 68/2008, în decursul anilor fiind felicitate anual peste 200 de perechi.

De asemenea, în conformitate cu HCL nr. 867/2005, se acordă un premiu în bani în valoare de 1.000 lei persoanelor care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani şi au domiciliul în municipiul Oradea.

Compartimentul de Stare Civilă primește în continuare cereri de la cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie, la camera 12 parter, aflată în clădirea Primăriei. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0259/408824.

 

 

Galeria foto - 50 de ani de căsnicie, împreună la bine și la rău

Oradea colecteaza selectiv
Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator