Trimite unui prieten

A fost depusă cererea de finanțare a Centrului intermodal

Marti , 22 Noiembrie 2022, 9:05

Exportă PDF - A fost depusă cererea de finanțare a Centrului intermodal Tipărește pagina - A fost depusă cererea de finanțare a Centrului intermodal Trimite unui prieten - A fost depusă cererea de finanțare a Centrului intermodal
A fost depusă cererea de finanțare a Centrului intermodal

Primăria Oradea, prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, a depus luni, 21 noiembrie, cererea de finanțare a proiectului „Dezvoltarea unui centru de transport intermodal cu facilitate de acces la transport rutier și feroviar în zona gării CFR Episcopia Bihor”, cod SMIS 152507 prin Programul Operațional Infrastructură Mare, axa prioritară 2 - Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient. Valoarea totală a proiectului este 73.221.168,98 lei, din care valoarea nerambursabilă este 48.489.420 lei.

Proiectul este în etapa de achiziție publică a lucrărilor, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 7 decembrie 2022.

Acesta prevede construirea a două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare, care vor fi utilizate pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor care vor fi transportate prin intermediul acestui centru intermodal. Proiectul mai presupune construirea unei platforme de beton între cele două linii de cale ferată, o clădire administrativă de tip container în care să se desfășoare partea logistică, parcare pentru camioane, împrejmuirea terminalului intermodal, iluminat și racordul la utilități.

Astfel, municipiul Oradea va deveni un hub pentru transportul de mărfuri datorită faptului că este situat în apropiere de Autostrada Transilvania și viitorul drum expres Oradea-Arad, iar calea ferată Cluj - Napoca - Oradea - Episcopia Bihor va fi electrificată și modernizată. Centrul intermodal va fi conectat printr-un drum de legatură cu E60/DN1. Prin implementarea proiectului, zona va deveni un puternic nucleu economic la nivelul întregii regiunii Nord-Vest.

Centrul intermodal va avea un rol cheie pentru transportul de mărfuri din Oradea și județul Bihor și va asigura transferul mărfurilor în relație cu statele din vestul Europei, dar și cu alte alte zone din România. Transportul de mărfuri feroviar este mult mai puțin poluant și mai ieftin, fiind încurajat la nivel european în raport cu transportul rutier. Totodată, acest proiect contribuie la creșterea competitivității economice a companiilor din Oradea și Bihor deoarece costurile cu transportul mărfurilor vor scădea ca urmare a construirii acestei facilități.

Ziua sustenabilitatii
Refugiati
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator