Trimite unui prieten

A fost selectat constructorul drumului de legătură dintre Oradea și autostrada Transilvania

Miercuri , 19 August 2020, 16:14

Exportă PDF - A fost selectat constructorul drumului de legătură dintre Oradea și autostrada Transilvania  Tipărește pagina - A fost selectat constructorul drumului de legătură dintre Oradea și autostrada Transilvania  Trimite unui prieten - A fost selectat constructorul drumului de legătură dintre Oradea și autostrada Transilvania
A fost selectat constructorul drumului de legătură dintre Oradea și autostrada Transilvania

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția drumului de legătură dintre Centura Oradea și A3 (Biharia).

Marți, 18.08.2020, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect proiectare și execuție "Legătură Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)", ofertantul desemnat câștigător de către CNAIR fiind SC Strabag SRL,  cu preţul de 545.910.100,02 lei fără TVA.  

Drumul de legătură va avea o lungime de 18,96 km, cu 12 poduri noi și pasaje (inclusiv peste Crișul Repede și peste șoseaua Borșului), dar și 3 noduri rutiere. Acesta urmează să facă legătura dintre şoseaua de centură și autostradă, din zona sensului giratoriu cu Calea Sântandrei spre Sântandrei - Borș - Biharia.

Profilul drumului va fi unul cu patru benzi pe sens și cu separator de flux de circulație pe mijloc, cu o platformă totală de 23,5 metri lățime. Termenul de realizare este de 30 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

În condițiile în care procedura de licitație nu va fi contestată în următoarele 11 zile, până la jumătatea lunii septembrie ar putea fi semnat contractul de proiectare și execuție. Vor fi necesare câteva luni pentru realizarea proiectului tehnic iar la primăvară, cel târziu, vor începe lucrările. În doi ani ar trebui ca Oradea și județul Bihor să fie legate direct, pe autostradă, de Europa. Mulțumesc echipei de la Transporturi și de la CNAIR pentru colaborarea pe care am avut-o până acum în vederea realizării acestui proiect", a spus primarul Ilie Bolojan.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Studiul de fezabilitate al proiectului legăturii centurii Oradea cu Autostrada A3 a fost realizat la solicitarea Zonei Metropolitane Oradea, fiind finalizat în anul 2018. Ulterior, lucrarea a fost scoasă la licitație de CNAIR, în luna mai a anului curent.

 

 

Oradea colecteaza selectiv
Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator