Trimite unui prieten

A fost semnat contractul de lucrări pentru realizarea unei noi stații de producere a energiei termice cu ajutorul energiei geotermale

Joi , 14 Septembrie 2023, 15:37

Exportă PDF - A fost semnat contractul de lucrări pentru realizarea unei noi stații de producere a energiei termice cu ajutorul energiei geotermale Tipărește pagina - A fost semnat contractul de lucrări pentru realizarea unei noi stații de producere a energiei termice cu ajutorul energiei geotermale Trimite unui prieten - A fost semnat contractul de lucrări pentru realizarea unei noi stații de producere a energiei termice cu ajutorul energiei geotermale
A fost semnat contractul de lucrări pentru realizarea unei noi stații de producere a energiei termice cu ajutorul energiei geotermale

În cursul anului 2021, Municipiul Oradea a depus o cerere de finanțare pentru fonduri nerambursabile în cadrul „Programului pentru energie în România", prin intermediul Mecanismului Financiar al SEE și Norvegia 2014-2021, pentru  proiectul „Valorificarea energiei geotermale în asociere cu agent termic primar, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în zona Ioșia-Sud". Proiectul depus a fost declarat eligibil, astfel încât a fost organizată o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente proiectului.

În urma acestei licitații, în data de 14.09.2023 s-a semnat contractul cu asocierea formată din SC IGNA CONSTRUCT SRL - lider de asociere și SC CRITO PROD SRL - asociat, pentru obiectivul de investiție „Proiectare și execuție lucrări pentru proiectul Valorificarea energiei geotermale în asociere cu agent termic primar, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în zona Ioșia-Sud".

Valoarea contractului de lucrări este de 20.987.557,86 lei fără TVA.

Scopul proiectului este creșterea utilizării resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru prepararea agentului termic de încălzire și apă caldă de consum, precum şi realizarea de noi capacități de producție a energiei termice în sistemul de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) Oradea.

Aportul de energie geotermală provine de la forajele de adâncime nr. 4005, proprietar SC Transgex SA (situat lângă complexul Oradea Shopping pe Calea Aradului din Oradea) și nr. 1720, proprietar SC Foradex Vest SA (situat pe strada Ștrandului din Sântandrei). Elementul de eficiență energetică al proiectului este dat de utilizarea pompelor de căldură care permit recuperarea unei călduri suplimentare din apa geotermală.

Prin această investiție și celelalte care sunt în curs de implementare, se estimează că aportul de energie termică din apă geotermală în SACET Oradea va crește de la 5% la 14%.

Proiectul de mai sus prevede construirea unei stații termice geotermale în zona Imprimeriei de Vest, unde există un punct termic dezafectat, realizarea rețelelor de apă geotermală de la cele două foraje și racordarea acestora la stația termică, realizarea rețelei de agent termic de la stația termică geotermală la punctele termice din zona Ioșia-Sud.

Finanțarea nerambursabilă a proiectului este de 9.925.000,00 lei, diferența este alocată de la bugetul local.

Durata lucrărilor este de 12 luni, din care 3 luni proiectare și 9 luni execuție. 

 

 

Oradea colecteaza selectiv
Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator