Trimite unui prieten

Adăpostul de noapte de pe str. Gutenberg, dotat cu încă două containere

Joi , 21 Aprilie 2022, 18:36

Exportă PDF - Adăpostul de noapte de pe str. Gutenberg, dotat cu încă două containere Tipărește pagina - Adăpostul de noapte de pe str. Gutenberg, dotat cu încă două containere Trimite unui prieten - Adăpostul de noapte de pe str. Gutenberg, dotat cu încă două containere
Adăpostul de noapte de pe str. Gutenberg, dotat cu încă două containere

În incinta Adăpostului de Noapte de pe str. J. Gutenberg nr. 8 au fost amplasate încă două containere, pe lângă cele 10 existente, destinate cazării persoanelor fără adăpost. Containerele achiziţionate de Direcţia de Asistenţă Socială Oradea sunt dotate cu paturi, saltele, perne și încălzire proprie.

Persoanele fără adăpost care beneficiază de cazare în cadrul Adăpostului de Noapte și în cele 12 containere au acces la grupuri sanitare și dușuri, primesc un set de îmbrăcăminte și, nu în ultimul rând, sprijin pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor.

Pe perioada zilei, beneficiarii au parte de o serie de activități de socializare, vizionare de filme şi documentare, alese în funcţie de aria lor de interes, consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă și sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă.

În vara anului trecut, în cadrul unui protocol de colaborare încheiat între DAS Oradea și Universitatea din Oradea - Facultatea de  Arte, cu sprijinul profesorilor și studenților, containerele care deservesc Centrul Comunitar Gutenberg au dobândit o nouă înfățișare, prietenoasă și veselă.

Acum, în prag de sărbători fiecare dintre noi ar trebui să ne îndreptăm gândurile spre oamenii mai puţin norocoşi, cei care, din diferite motive sunt greu încercaţi de soartă, cei care nu au un acoperiş deasupra c 

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator