Trimite unui prieten

Au fost actualizaţi studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai viitorului spital de boli infecţioase de pe strada Vlădeasa

Joi , 28 Aprilie 2022, 15:33

Exportă PDF - Au fost actualizaţi studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai viitorului spital de boli infecţioase de pe strada Vlădeasa Tipărește pagina - Au fost actualizaţi studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai viitorului spital de boli infecţioase de pe strada Vlădeasa Trimite unui prieten - Au fost actualizaţi studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai viitorului spital de boli infecţioase de pe strada Vlădeasa
Au fost actualizaţi studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai viitorului spital de boli infecţioase de pe strada Vlădeasa

Consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate actualizat și indicatorii tehnico-economici actualizați pentru construirea celui mai modern spital de boli infecțioase și pneumologie din România. Valoarea totală a investiției este de 135.883.513,35 euro cu TVA, bani europeni.

Ca urmare a impactului creșterii prețurilor în domeniul construcțiilor, în ultimul an, a fost necesară modificarea art. 1 din HCL 314/29.04.2021 privind aprobarea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici.

Pe un teren de 2,5 hectare de pe strada Vlădeasa urmează să fie construit un nou spital de boli infecţioase şi pneumologie, o clădire care va corespunde tuturor cerințelor secolului XXI.

Construcția se va ridica pe 4 etaje, va avea 218 de paturi (minim) pentru spitalizarea continuă a pacienților, ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcție de necesități, la care se adaugă 20 paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungând la un total de 249 paturi minim - 326 paturi maxim.

Capacitățile noului Spital de Boli infecțioase și pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea sunt formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare și un bloc operator de 15 dimensiuni reduse.

Compartiment pentru urgențe

Spitalul va avea, de asemenea, și un compartiment pentru urgențe, cu camera de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite: boli infecțioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală conferințe, săli studiu, camere pentru rezidenți, etc).

Totodată,  va avea un compartiment pentru primiri urgențe, cameră de tratament și monitorizare, 3 izolatoare și cu câte o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale.

Va cuprinde și un ambulatoriu integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialități, precum și săli de tratamente. În cadrul ambulatoriului se va regăsi și o camera hiperbară. Ambulatoriul va avea acces direct din exterior, precum și din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regăsi Dispensarul TBC

Pentru a oferi servicii medicale complete în specialitățile vizate, noua clădire va cuprinde, pe lângă serviciile necesare tratamentului pacienților internați, și serviciile necesare diagnosticului (imagistică, explorări funcționale, endoscopie bronșică și digestivă).

Accesul auto principal se va realiza direct din strada Vlădeasa, pe ambele laturi ale spitalului. Vor fi 175 locuri de parcare pentru autoturisme și 139 locuri parcare biciclete, distribuite în parcaj subteran și parcaje la sol.

Suprafața totală destinată proiectului este de 25.000 mp, amprenta la sol a spitalului este de 10.516 mp, iar suprafața desfășurată este de 40.334 mp.

 

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator