Trimite unui prieten

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru achiziţia a 25 de tramvaie pe bani europeni

Vineri , 1 Aprilie 2022, 15:35

Exportă PDF - Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru achiziţia a 25 de tramvaie pe bani europeni Tipărește pagina - Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru achiziţia a 25 de tramvaie pe bani europeni Trimite unui prieten - Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru achiziţia a 25 de tramvaie pe bani europeni
Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru achiziţia a 25 de tramvaie pe bani europeni

Consiliul Local a aprobat în şedinţa de joi, 31 martie, indicatorii tehnico-economici și studiul de oportunitate privind modernizarea flotei de tramvaie din municipiul Oradea. Municipalitatea are în vedere achiziția a încă 25 de tramvaie, prin PNRR şi POR.

„Achiziția de tramvaie o vom împărți în două: o parte dintre ele prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), o parte prin POR (Programul Operațional Regional Nord-Vest 2021 - 2027). Noi am pregătit din timp studiul de oportunitate care stă practic la baza depunerilor de proiecte. Estimăm că în perioada următoare de finanțare vom achiziționa 25 de tramvaie pentru transportul urban de călători în municipiul Oradea. Valoarea totală a investiției va fi de aproximativ 44 de milioane de euro (fără TVA), ceea ce înseamnă aproximativ 1,8 milioane de euro / tramvai (fără TVA). După deschiderea axelor de finanțare vom vedea cum vom depune, câte tramvaie prin POR și câte prin PNRR", a precizat primarul Florin Birta.

Achiziția celor 25 de tramvaie va fi demarată etapizat, în funcție de identificarea surselor de finanțare din PNRR și POR Nord-Vest 2021 - 2027. În ultimii doi ani, municipiul Oradea a achiziționat 20 de tramvaie şi 22 de autobuze noi și a inaugurat o linie nouă de tramvai pe ruta Calea Aradului - Ceyrat - Cantemir.

Elaborarea proiectelor este realizată de către Primăria Oradea, prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI).

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator