Trimite unui prieten

Au început lucrările de reabilitare a Pasajului Madách

Marti , 19 Aprilie 2022, 15:33

Exportă PDF - Au început lucrările de reabilitare a Pasajului Madách Tipărește pagina - Au început lucrările de reabilitare a Pasajului Madách Trimite unui prieten - Au început lucrările de reabilitare a Pasajului Madách
Au început lucrările de reabilitare a Pasajului Madách

După o lungă perioadă în care a fost nefuncţional, pasajul clădirii Bazarului de pe strada Republicii intră în reabilitare. Lucrările au demarat cu montarea schelelor și înlocuirea rețelei electrice îngropate în tencuială.

Bazarul este o clădire monument, pasajul acestuia legând străzile Republicii şi Madách Imre.

Lucrările sunt executate de SC Alb Construct SRL, valoarea acestora fiind de 607.182,59 lei fără TVA.

Lucrările vor consta în închiderea celor două goluri de acces spre strada Republicii, respectiv strada Madách Imre, demontarea uşilor şi ferestrelor din lemn, schimbarea unitară a celor 4 uși de acces dinspre pasaj spre spațiile comerciale și spre curțile interioare precum și a celor 4 ferestre tip vitrine ale spațiilor comerciale.

Totodată, se vor realiza două vitrine de expunere în nișele existente ale pasajului. Întregul spațiu al pasajului va rămâne necompartimentat. Reparațiile pereților şi ale bolţii tavanului pasajului vor consta în reparații tencuieli, refacerea zugrăvelilor, a profilaturilor și a decorațiilor. Tencuielile exterioare degradate şi desprinse de pe perete se vor îndepărta şi se vor reface. Pardoseala se va amenaja prin continuarea placajului din piatră naturală de porfir din Piața Ferdinand.

Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

La această investiție, a fost prevăzută montarea a două camere de supraveghere în interiorul pasajului, ce vor fi racordate la sistemul unic de supraveghere video a domeniului public al orașului. Scopul acestora este tocmai prevenirea, dar și sancționarea eventualelor fapte de vandalism care privesc spaţiul public.

Clădirea Bazarului, cu faţade atât spre strada Madách Imre, cât şi spre Republicii, a fost construită în anul 1899, în paralel cu clădirea Teatrului „Regina Maria", de către arhitectul orădean Rimanóczy Kálmán senior. Pasajul care leagă străzile Republicii şi Madách Imre a fost folosit o bucată de vreme pentru vânzarea de reviste şi cărţi, însă în ultimele decenii a fost închis, din cauza stării necorespunzătoare.

 

 

Galeria foto - Au început lucrările de reabilitare a Pasajului Madách

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator