Trimite unui prieten

Au început lucrările la noua pistă de alergare din zona străzii Sovata

Joi , 12 Mai 2022, 12:15

Exportă PDF -  Au început lucrările la noua pistă de alergare din zona străzii Sovata Tipărește pagina -  Au început lucrările la noua pistă de alergare din zona străzii Sovata Trimite unui prieten -  Au început lucrările la noua pistă de alergare din zona străzii Sovata
 Au început lucrările la noua pistă de alergare din zona străzii Sovata

Iubitorii de atletism și mișcare în aer liber din cartierele Rogerius și Ioșia se vor putea bucura în curând de o nouă pistă de alergare, amenajată de Primăria Oradea între strada Sovata și malul Crișului Repede.

Lucrările de amenajare au început deja, în acest moment echipele de muncitori lucrând la terasamente în apropierea Podului Carol înspre Podul Densusianu.

Pista de alergare va avea o lungime de cca 600 de metri și o lățime de 1 metru. Aceasta pornește din apropierea locului de joacă de lângă Podul Carol, iar în zona terenului de joacă dinspre Podul Densusianu va face o buclă de întoarcere înspre Podul Carol.

Lucrările sunt executate de către SC Drumuri Bihor, valoarea contractului de proiectare și execuție fiind de 384.975,14 lei fără TVA. Durata de execuție a investiției este de 3 luni.

Perimetrul delimitat al pistei de alergare are o suprafaţă de 4.795 mp, în acest perimetru urmând să fie amenajate terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii, filigorii din lemn, bănci, alături de vegetația și copacii existenți.

Amplasamentul pistei vizează zona cuprinsă între blocurile C2 și C7 din strada Sovata, delimitată la sud de pista de alergare și la nord de aleea carosabilă (blocuri C5 - C7) și pietonală (blocuri C2-C4).

Pista de alergare va avea următoarea stratificație: pardoseală sportivă din acoperire elastică permanentă (tartan), strat suport din BA16, strat de fundație din piatră spartă împănată, strat de balast filtrant și un strat de formă din pământ stabilizat cu var.

Aceasta va fi încadrată cu bordură mică de 10x15 cm pe fundație de beton şi va fi drenată pentru prevenirea degradărilor produse de pătrunderea apei în corpul drumului, precum și acțiunii îngheț-dezgheț.

În atașament găsiți o galerie foto.

Galeria foto - Au început lucrările la noua pistă de alergare din zona străzii Sovata

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator