Trimite unui prieten

Bilanț la patru săptămâni: 26 de tone de ajutoare și trei transporturi în Ucraina

Miercuri , 6 Aprilie 2022, 14:24

Exportă PDF - Bilanț la patru săptămâni: 26 de tone de ajutoare și trei transporturi în Ucraina Tipărește pagina - Bilanț la patru săptămâni: 26 de tone de ajutoare și trei transporturi în Ucraina Trimite unui prieten - Bilanț la patru săptămâni: 26 de tone de ajutoare și trei transporturi în Ucraina
Bilanț la patru săptămâni: 26 de tone de ajutoare și trei transporturi în Ucraina

Mii de produse de strictă necesitate, alimente și igienă. Sute de ore de voluntariat pentru recepționarea, sortarea, paletizarea și transportul la destinație. În total 26 de tone și 3 transporturi proprii și în parteneriat cu firme care și-au oferit sprijinul. Acesta este bilanțul la finalul a patru săptămâni de activitate a depozitului de ajutoare pentru refugiații din Ucraina deschis de Primăria Oradea în parteneriat cu Grupul de Inițiativă „Bihor pentru Ucraina", situat pe strada  Evreilor Deportați, nr. 32-34.

„Criza umanitară generată de războiul din Ucraina continuă și, pentru a ajuta civilii aflați în situații extrem de dificile, este nevoie de susținerea fiecăruia dintre noi, în limita posibilităților. Facem un apel către orădeni, persoane fizice, culte religioase, companii, să se alăture efortului nostru de atragere de fonduri și produse pentru refugiați. Încurajăm donațiile în bani, deoarece la volum, putem achiziționa mai ieftin un număr mai mare de produse, decât individual", a transmis Grupul de Inițiativă „Bihor pentru Ucraina".

În această perioadă, necesarul de alimente și produse constă în:

- produse alimentare neperisabile - paste, fasole, orez, zahăr, biscuiți, cereale cu durată mare de valabilitate;

- alimente cu pregătire simplă și rapidă - conserve, semipreparate, supe instant etc.

-  produse de igienă personală (bărbați și femei): periuțe și pastă de dinți, șampon, săpun etc;

-  lapte praf pentru diverse vârste;

-  medicamente de uz curent.

Reamintim faptul că în Ivano-Frankivsk, oraş cu care Oradea are o legătură specială, există o lipsă acută de produse în magazine, rutele de aprovizionare comerciale fiind grav afectate, foarte multe femei și copii refugiindu-se acum dinspre estul spre vestul Ucrainei. Astfel, toate sălile de sport și alte spații publice din comunitatea respectivă sunt pline de refugiați care au plecat de la casele lor doar cu obiecte de strică necesitate. De asemenea, prin organizații partenere, produsele donate ajung și pe linia frontului.

Donații în bani sau produse

Donațiile în bani se pot face în contul deschis de Fundația Comunitară Oradea:

IBAN: RO35BACX0000002181914001, SWIFT BACXROBU, cu mențiunea „Ajutor pentru Ucraina", sau on-line cu cardul bancar, accesând site-ul www.bihorpentruucraina.ro, secţiunea "Donează acum".

Cei care vor să doneze o pot face la oricare din cele 50 de ONG-uri unite în grupul de iniţiativă „Bihor pentru Ucraina".

Centrul de colectare de pe str. Evreilor Deportați, nr. 32-34, este deschis sâmbătă și duminică, între orele 14:00 - 17:00, iar de luni până vineri, în intervalul orar 17:30 - 19:00.

Call-center-ul pus la dispoziție de grupul Bihor pentru Ucraina, la care se poate suna pentru informații suplimentare, este 0359. 456.123. Sunt așteptați să se alăture inițiativei „Bihor pentru Ucraina" toți cei care vor să se implice activ în această acțiune umanitară.

 

 

Galeria foto - Bilanț la patru săptămâni: 26 de tone de ajutoare și trei transporturi în Ucraina

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator