Trimite unui prieten

CET întâmpină probleme în asigurarea la parametri normali a agentului termic

Sambata , 25 Octombrie 2014, 14:43

Exportă PDF - CET întâmpină probleme în asigurarea la parametri normali a agentului termic Tipărește pagina - CET întâmpină probleme în asigurarea la parametri normali a agentului termic Trimite unui prieten - CET întâmpină probleme în asigurarea la parametri normali a agentului termic
CET întâmpină probleme în asigurarea la parametri normali a agentului termic

Societatea Termoficare Oradea SA a transmis un comunicat cu privire la unele disfuncționalități în asigurarea agentului termic pentru încălzire, pe care îl redăm mai jos.

1. Având în vedere faptul că imediat după începerea furnizării agentului termic pentru încălzire, am primit foarte multe sesizări privind disfuncționalități în asigurarea acestuia la parametri normali, facem următoarea precizare:

Începerea furnizării de căldură s-a suprapus în acest an cu două importante lucrări în curs de execuție: pe Magistrala nr. 2 cu înlocuirea conductelor Dn800 la subtraversarea șoselei Borșului și pe Magistralele nr. 1 și 3 cu proiectul "Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi a creşterii eficienţei energetice - finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu - etapa I - 17,53 Km".

Prima lucrare afectează o parte din consumatorii situați pe malul stâng al Crișului Repede, în sensul că la aceștia nu se poate asigura decât apa caldă de consum (PT 510, 511, 521, 820, 849, 862 și 913) iar în două cazuri (PT 872 și 875), din păcate, nici aceasta.

A doua lucrare limitează parametrii agentului termic primar furnizat din centrala CET 1, datorită intercalării cu caracter provizoriu a unor conducte din material plastic pe durata înlocuirii conductelor vechi ale racordurilor termice primare ale punctelor termice. La punctele termice pe ale căror racorduri termice primare sunt aceste provizorate nu se poate asigura, de asemenea, decât apa caldă de consum. Această situație va fi depășită, aproape în totalitate, până la sfârșitul săptămânii viitoare, respectiv, 31 octombrie. După această dată vor mai rămâne doar două puncte termice cu racorduri primare provizorii: PT 115 și PT 121. Acestea vor fi finalizate până în 7 noiembrie a.c., până atunci dublându-se însă debitul de agent termic primar către ele, prin dublarea numărului de conducte din care sunt executate aceste provizorate, încercându-se astfel și furnizarea de agent termic pentru încălzire chiar dacă nu la parametri normali.

2. În cursul acestei nopți s-a produs o avarie în incinta centralei CET 1, pe circuitul intern de termoficare. Se lucrează în foc continuu la eliminarea acesteia, urmând ca revenirea să se facă în cel mai scurt timp posibil. Până atunci, din cauza parametrilor mai scăzuți ai agentului termic primar primit din centrală, se întrerupe furnizarea agentului termic pentru încălzire în tot sistemul.

Ne cerem scuze consumatorilor pentru disconfortul creat.

 

 

Serviciul 112
Digital Oradea
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator