Trimite unui prieten

CMUAT a avizat noi proiecte importante pentru dezvoltarea orașului

Luni , 23 Mai 2022, 13:29

Exportă PDF - CMUAT a avizat noi proiecte importante pentru dezvoltarea orașului Tipărește pagina - CMUAT a avizat noi proiecte importante pentru dezvoltarea orașului Trimite unui prieten - CMUAT a avizat noi proiecte importante pentru dezvoltarea orașului
CMUAT a avizat noi proiecte importante pentru dezvoltarea orașului

Printre proiectele avizate favorabil de către specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajarea teritoriului (CMUAT) în cadrul şedinţei din cursul săptămânii trecute se regăsește construirea a două imobile de locuințe colective și spații comerciale, dar și a unei hale de depozitare materiale de construcții.

SC Central Business Consulting SRL a solicitat aviz arhitect-șef pentru PUZ construire ansamblu de locuințe colective, spații comerciale și servicii pe strada Cetății, nr. 18, din Oradea. Facem precizarea că această documentație a fost avizată cu aviz arhitect-șef nr. 408 din 2020, prin care s-a solicitat ca înainte de aprobarea în Consiliul Local să revină cu o altă volumetrie decât cea prezentată anterior, cu precizarea și detalierea etapelor în care se va realiza investiția. Pentru propunerea prezentă s-a emis aviz favorabil, regimul de înălțime maxim va fi de 2S+P+19E.

„Amplasamentul pe care se va desfășura această investiție este foarte valoros din punct de vedere urbanistic și arhitectural, în sensul că se constituie într-un cap de perspectivă necesar susținerii bulevardului. Din acest punct de vedere, conceptul prezentat de echipa de arhitecți răspunde acestui deziderat în încercarea de a rezolva urbanistic, într-o primă etapă, mobilarea acestei parcele. Documentația a beneficiat de un studiu de circulație, respectiv de studii de însorire, iar soluțiile rezultate au fost implementate în cadrul proiectului. S-a propus realizarea în două etape a investițiilor, conform solicitării CMUAT", a punctat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Hală de depozitare materiale de construcții

Sc Arabesque SRL a solicitat consultarea CMUAT în vederea amplasării unei hale de depozitare materiale de construcții pe strada Calea Sântandrei, nr. 25, în apropierea actualei incinte a societății. Hala propusă va avea o suprafață de 4.375 mp și o înălțime de 10 mp. Amplasarea construcției pe parcelă și amenajarea incintei vor fi studiate prin PUD, conform prevederilor din PUG pentru UTR ET. 

Ansamblu de locuințe pe strada Mihail Kogălniceanu

MDS Kogălniceanu Development SRL a solicitat aviz de oportunitate pentru construire imobil de locuințe colective cu spații comerciale la parter pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 44. Parcela se află în zona de studiu PUZ CP, mai precis în unitatea funcțional morfologică operațională M4. Se propune construirea unui ansamblu de locuințe colective compuse din două corpuri de clădire, un corp la frontul străzii în regim de înălțime P+2E+EtjR și un corp în frontul doi în regim de înălțime P+3E+EtjR. Se propun 33 de apartamente și un spațiu comercial la parter cu suprafețe de 220 mp. Detalii privind construcția amenajării incintei și volumetriile vor fi studiate prin PUD. Volumetriile prezentate și fațadele sunt în contextul studiului de oportunitate.

„Soluția de specialitate agreată la nivelul avizului de oportunitate se referă la o clădire care se va dezvolta atât la frontul stradal, cât și în adâncime, pe latura dreaptă, dezvoltare care va închide calcanele existente la ora actuală. Pentru volumul principal de la strada Kogălniceanu, s-a solicitat realizarea unui studiu, în așa fel încât să se demonstreze posibilitățile de integrare în context", a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului Oradea. 

 

 

Galeria foto - CMUAT a avizat noi proiecte importante pentru dezvoltarea orașului

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator