Trimite unui prieten

Direcția Patrimoniu Imobiliar și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2022

Luni , 30 Ianuarie 2023, 14:01

Exportă PDF - Direcția Patrimoniu Imobiliar și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2022 Tipărește pagina - Direcția Patrimoniu Imobiliar și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2022 Trimite unui prieten - Direcția Patrimoniu Imobiliar și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2022
Direcția Patrimoniu Imobiliar și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2022

Directorul Direcției Patrimoniu Imobiliar (DPI), Lucian Popa, a prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă, raportul de activitate a direcției pe anul 2022, cu evoluția veniturilor și cheltuielilor aferente anului trecut.

„În anul 2022, veniturile direcției au fost de 83.663.052 lei, înregistrându-se o creștere de aproximativ 40% față de anul 2021, sursa acestora reprezentând-o chiriile, terenurile, parcările și vânzările de imobile. În ceea ce privește cheltuielile, obiectivul a fost să ținem în frâu cheltuielile operaționale și să creștem partea de investiții, obiectiv pe care l-am și îndeplinit.  Astfel, cheltuielile de investiții au fost de 108.926.955 lei, iar cheltuielile operaționale de 19.070.090 lei", a explicat Popa Lucian, directorul DPI.

Veniturile DPI - creșteri cu cca 40% față de anul trecut

Veniturile din vânzarea de imobile au crescut foarte mult, respectiv cu 75% față de anul anterior. Obiectul acestor vânzări l-au făcut terenurile din Parcul Industrial I și IV,  terenuri din str. Oneștilor, Al. Cazaban, Erou Marius Cosma și Santăului. 

Raportul evidențiază și o creștere a veniturilor din parcările administrate de DPI, acestea fiind parcările pe str. Tribunalului, Corneliu Coposu, Independenței, Brașovului și George Barițiu. Veniturile din parcări în anul 2022 au fost de 25.945.928 lei.

„Se observă o creștere a veniturilor din parcările de afara carosabilului, fapt care arată o creștere a gradului de conformare a cetățenilor. E evidentă și creșterea plății parcării cu telefonul mobil, tocmai pentru că cetățeanul dorește să plătească cât mai simplu și mai comod taxa parcare", a precizat directorul Lucian Popa.

În cursul anului 2022, prin Serviciul Terenuri s-au achiziționat terenuri în suprafață totală de 396.574 mp. Terenurile achiziționate au avut drept destinație: extinderea parcurilor industriale existente (Parcul 1 și 4), diverse lucrări de interes public, respectiv parte din strategia de dezvoltare locală, de eliberare a zonelor dintre blocuri de construcții, case individuale între blocurile de locuințe, rămase din regimul trecut.

Investiții în baze sportive, unități de învățământ, imobile din centrul istoric

Cheltuielile de investiții în anul 2022 au fost de 108.926.955 lei.

Acestea au vizat unități de învățământ, creșe și asistență socială, baze sportive și de agrement, parcuri, locuințe și servicii de dezvoltare, imobile din Ansamblul Urban  - Centru Istoric Oradea.

La bazele sportive și de agrement, principalele investiții s-au realizat la: Sala Polivalentă (tabelă electronică, sistem perimetral LED P5 de afișare multimedia, echipamente de forță - fitness), Sala sporturilor „Antonio Alexe" (montare luminatoare), Stadionul Municipal „Iuliu Bodola", Modernizare Stadion Motorul,  modernizare Bazinul Olimpic.

Principalele lucrări de investiții executate în anul 2022 la unitățile de învățământ au vizat: Școala Gimnazială Szacsvay Imre (reabilitarea clădirii de pe str. Mihai Eminescu, nr. 28), Sala multifuncțională la Liceul Lucian Blaga, Școala Gimnazială Dacia, Școala Gimnazială 16, grădinițele cu program prelungit nr. 28, 31, 50 etc.

În ceea ce privește imobilele situate în Ansamblul Urban Centru Istoric, DPI a realizat lucrări de investiții la: Palatul Apollo, Palatul Ullmann, modernizare Cinematograf Transilvania, Casa Fuchsl, Bazar Madách Imre, reabilitarea Primăriei Oradea, imobile de pe str. Republicii nr. 15, 31, Primăriei nr. 41, Vasile Alecsandri nr. 21,  Ady Endre nr. 4, Iuliu Maniu 44.

În atașament găsiți raportul de activitate detaliat al DPI.

 

 

Fișiere - Direcția Patrimoniu Imobiliar și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2022

Serviciul 112
Digital Oradea
Refugiati
Plantati in amintire
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator