Trimite unui prieten

Harta interactivă a Registrului local al spațiilor verzi poate fi accesată de azi pe site-ul Primăriei Oradea

Miercuri , 28 Septembrie 2022, 11:32

Exportă PDF - Harta interactivă a Registrului local al spațiilor verzi poate fi accesată de azi pe site-ul Primăriei Oradea Tipărește pagina - Harta interactivă a Registrului local al spațiilor verzi poate fi accesată de azi pe site-ul Primăriei Oradea Trimite unui prieten - Harta interactivă a Registrului local al spațiilor verzi poate fi accesată de azi pe site-ul Primăriei Oradea
Harta interactivă a Registrului local al spațiilor verzi poate fi accesată de azi pe site-ul Primăriei Oradea

Începând de azi, 28 septembrie, pe site-ul Primăriei Oradea poate fi accesată și vizualizată harta interactivă a Registrului local al spațiilor verzi din municipiul Oradea. Pe această hartă sunt marcate suprafețele înregistrate ca spații verzi și arborii care aparțin domeniului public al municipiului.

Evidența corectă a spațiului verde este primă măsură care trebuie luată pentru folosirea rațională a acestuia. Această evidență este un element important în stabilirea strategiilor referitoare la conservarea şi dezvoltarea rețelei de spații verzi.

Registrul este disponibil pe site-ul www.oradea.ro, accesând bannerul din dreapta „REGISTRUL LOCAL AL SPAȚIILOR VERZI DIN MUNICIPIUL ORADEA" sau direct link-ul: https://gis.info-design.ro/RSVOradea/ .

Directorul adjunct al Direcției Tehnice, Adina Popa a explicat modul de accesare al informațiilor dorite cu ajutorul hărții interactive: „Pe pagina deschisă, utilizatorul poate căuta locația dorită prin accesarea iconiței Căutare și introducerea denumirii străzii. Spațiile verzi sunt evidențiate cu culoare verde, iar din momentul în care utilizatorul dă click pe o anumită zonă verde, aceasta va primi un contur de culoare turcoaz, generând informațiile disponibile, precum număr de identificare, suprafață etc. În acest perimetru, fiecare arbore poate fi accesat tot printr-un simplu click, utilizatorul primind informații cu privire la numărul de identificare, specia, dimensiunea arborelui, starea de viabilitate, vârsta sau dacă arborele este ocrotit sau nu. Totodată, cu ajutorul iconiței Rapoarte RSV se poate genera fișa spațiului verde căutat, prin selectarea butonului Selectare imobil".

Noul Registru local al spațiilor verzi a fost aprobat în luna aprilie de către Consiliul Local și se prezintă astfel: 1.678 ha suprafața inventariată, din care un total de 603 ha spații verzi amenajate, 43 ha terenuri degradate, 60 ha suprafață cimitire și 97.219 buc. arbori și arbuști, din care 87.366 arbori izolați şi 9.853 arbuști.

 

 

Ziua sustenabilitatii
Refugiati
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator