Trimite unui prieten

Încep acțiunile de dezinsecție în Oradea

Vineri , 8 Aprilie 2022, 13:39

Exportă PDF - Încep acțiunile de dezinsecție în Oradea Tipărește pagina - Încep acțiunile de dezinsecție în Oradea Trimite unui prieten - Încep acțiunile de dezinsecție în Oradea
Încep acțiunile de dezinsecție în Oradea

În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort în faza de adult și larve, municipalitatea a programat prima etapă de dezinsecție în oraș, din acest an. Astfel, în perioada 12 - 15 aprilie se execută, prin tratament la sol, activitatea de „Dezinsecție și delarvizare, etapa 1, în parcuri, scuaruri, spații de joacă, malurile cursurilor de ape și luciu de apă, aliniamente stradale, căi publice, spațiile deschise ale persoanelor fizice și juridice în cazul tratamentelor care se execută de pe aliniamentul stradal pe raza municipiului Oradea".

Produsele ce urmează să fie folosite sunt Cymina Plus - insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și Vectobac WG - produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă.

Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății - Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Cetățenii sunt rugați să evite să treacă sau să stea în raza de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluțiile, pentru a se preveni eventualele accidente/incidente.

Totodată, recomandăm populației să evite contactul insecticidului cu ochii. Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada menționată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire.

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare, care se va comunica prin presă.

 

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator