Trimite unui prieten

Noi decizii ale Comisiei de Urbanism și Amenajare a Teritoriului

Miercuri , 15 Iunie 2022, 9:19

Exportă PDF - Noi decizii ale Comisiei de Urbanism și Amenajare a Teritoriului Tipărește pagina - Noi decizii ale Comisiei de Urbanism și Amenajare a Teritoriului Trimite unui prieten - Noi decizii ale Comisiei de Urbanism și Amenajare a Teritoriului
Noi decizii ale Comisiei de Urbanism și Amenajare a Teritoriului

Pe strada Vasile Alecsandri se va deschide un nou spațiu de alimentație publică. Este vorba de un restaurant care va fi situat la parterul Casei Deutsch, sediul fostului Magazin Gulliver.

Casa Deutsch este o clădire monument istoric, construită între anii 1906 și 1910, după proiectul lui Sztarill Ferenc, întreaga fațadă a clădirii cu două nivele fiind decorată cu motive populare florale. Casa Deutsch a fost un foarte cunoscut magazin de sticlărie, porțelanuri și lămpi, construit în stil Art Nouveau, care a aparținut lui Charles Károly Ignác.

În ședința CMUAT, S.C Set Corporation S.R.L a solicitat aviz Arhitect Șef pentru schimbarea destinației imobilului de pe str. Vasile Alecsandri, nr. 4 din locuință în spațiu de alimentație publică.

Prin acest proiect se propune amenajarea unui spațiu de alimentație publică la parterul imobilului, cu o terasă în curtea interioară, una în fața imobilului (pe str V. Alecsandri) și o terasă în gangul din dreapta aferent imobilului.

„Având în vedere că vorbim de un monument istoric, de un imobil cu o valoare arhitecturală deosebită, situat în centrul istoric, comisia de urbanism a solicitat beneficiarului ca semnalistica pentru reclamă să nu afecteze în nici un fel fațada imobilului, stabilindu-se să nu se intervină deloc asupra acesteia. Totodată, mobilierul folosit pe terase va trebui să respecte normele din Regulamentul de Urbanism", a precizat viceprimarul Arina Moș.

Suprafața amenajată a parterului care va deservi restaurantul va fi de 374 mp, iar a celor trei terase de cca 130 mp. Restaurantul va avea bucătărie principală, bucătărie secundară, spații frigorifice de depozitare, vestiar și grup sanitar pentru angajați, sală de mese.

Totodată, Comisia municipală de urbanism și amenajarea teritoriului a dat aviz Arhitect Șef pentru construirea unor locuințe colective pe str. Dimitrie Anghel. Avizul a fost solicitat de firma S.C RMK Nordtel S.R.L, care dorește construirea unui ansamblu rezidențial în incinta unei foste întreprinderi viticole din Oradea, prin desființarea clădirilor industriale vechi existente.

Astfel, prin proiect se propune construirea a patru corpuri de clădire cu regim de înălțime P+2E cu câte 6 apartamente fiecare. În total vor rezulta 24 de apartamente pentru care se vor amenaja în incintă, la nivelul solului, tot atâtea locuri de parcare.

Suprafața terenului vizat de această investiție este de 2.214 mp, din care un procent de 30% va fi ocupat de clădiri,  32% de zone verzi și diferența de platforme amenajate (alei, căi de acces, trotuare).

De menționat că parcela a făcut parte din zona de studiu a PUZ-ului aprobat prin HCL nr. 147/2022.

„Singura construcție care se va păstra din vechea incintă va fi un beci vechi, care după ce va fi reabilitat va fi pus la dispoziția locuitorilor ca spațiu de depozitare. Construcția ansamblului vine ca o urmare a unui proces natural de reconversie funcțională a fostelor incinte de depozitare și îmbuteliere a vinului. Astfel, terenul se eliberează de construcțiile industriale și primește o nouă funcțiune compatibilă cu funcțiunile zonei", a spus Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Accesul în incinta ansamblului rezidențial se va realiza din str. Dimitrie Anghel, care va fi lărgită în dreptul amplasamentului, asigurându-se 6 m din axul drumului pe partea beneficiarului.

 

 

Galeria foto - Noi decizii ale Comisiei de Urbanism și Amenajare a Teritoriului

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator