Trimite unui prieten

One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, expune în premieră la Oradea

Joi , 22 Septembrie 2022, 12:10

Exportă PDF - One Night Gallery, prima galerie de new media art din România,  expune în premieră la Oradea Tipărește pagina - One Night Gallery, prima galerie de new media art din România,  expune în premieră la Oradea Trimite unui prieten - One Night Gallery, prima galerie de new media art din România,  expune în premieră la Oradea
One Night Gallery, prima galerie de new media art din România,  expune în premieră la Oradea

Ca parte a strategiei de extindere și de popularizare a scenei de new media art la nivel național, One Night Gallery se bucură să adauge Oradea pe harta sa.

Prima ediție a One Night Gallery la Oradea (și cea cu numărul 22 la nivel național) va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, la Cetatea Oradea, între orele 19:30 și 23:00.

Artiștii acestei ediții sunt studioul vizual Les Ateliers Nomad, care vor transforma celebrul monument arhitectonic din secolul XIV într-un spațiu al explorării, jocului și interacțiunii, datorită instalațiilor de artă realizate.

One Night Gallery Love Les Ateliers Nomad va prezenta 7 instalații artistice imersive:

• Show de video mapping interactiv, în interiorul cetății Oradea, pe fațada clădirii G. În cadrul spectacolului de proiecții vor fi integrate două momente de live performance, care vor îmbina dansul contemporan și new media art. Artista va purta un costum cu senzori de mișcare ce va prelua mișcările de dans și la va transpune în efecte vizuale în cadrul proiecției. Interacțiunea se adresează de asemenea și publicului, iar vizitatorii vor putea influența anumite elemente vizuale printr-un panou de control. Această intervenție este prezentată de George. Inovație BCR. Cele două momente de dans contemporan vor avea loc între 20.30 - 20.45 și 21.45 - 22.00
• VR journey, o experiență care poate fi experimentată cu ochelarii de realitate virtuală și crează o călătorie într-un univers paralel.
• Spectral Self, o instalație video interactivă ce invită publicul să creeze noi forme vizuale prin mișcările corpului. Instalație prezentată de Visit Oradea.
• DJ hotspot - animații interactive ce sunt influențate de ritmul muzicii - Instalație amplificată de glo
• Interactive Lightroom, un spectacol coregrafiat de lumini, unde fiecare vizitator va putea dirija jocul de lumini prin mișcările corpului. Instalație amplificată de glo
• Smoke Projection Tensions: o instalație de lumini și fum, cu proiecții volumetrice.
• Frames: tablouri ce prind viață prin animații 3D, pe care publicul le va putea controla printr-un senzor de mișcare influențând culorile și textura. Instalația este prezentată de ABSOLUT.

Instalațiile de new media art și intervențiile artistice pot fi admirate în zona amfiteatrului Bethlen, atât în aer liber, cât și în interiorul corpului F . De asemenea, pe o parte a zidului cetății, aproape de intrarea principală va fi proiectată o animație realizată special pentru această ediție.

Vizitatorii pot intra pe pagina de Instagram a One Night Gallery, la secțiunea filtre, și experimenta cu realitatea augmentată, printr-un filtru realizat special pentru această ediție. O colaborare cu artistul digital Alex Dohotaru. Filtrul poate fi accesat direct prin QR code-ul de la finalul comunicatului.

Aceasta este cea de-a treia ediție One Night Gallery din 2022, prima având loc în București, pe 18 iunie, iar cea de-a doua la Constanța, pe 30 iulie.
Pentru a prezenta artiștii acestor ediții, precum și monumentele de patrimoniu care au găzduit expozițiile, One Night Gallery, în coproducție cu Black Rhino Radio, a lansat două serii de podcasturi.

Prima serie se numește Live.Love.Heritage și este un demers de promovare a caselor și spațiilor de patrimoniu. Este prezentat de Ana Rubeli, creatoarea proiectului Aici a stat, și susținută de george. Inovație BCR.
Cea de-a doua serie se numește Meet The Artist și este o inițiativă de promovare a scenei de new media art, în parteneriat cu Black Rhino Radio, susținută de glo.

One Night Gallery Love Les Ateliers Nomad este posibil datorită partenerilor noștri, care susțin scena de new media art.

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator