Trimite unui prieten

Parcarea de la aquaparkul Nymphaea se măreşte cu 112 locuri

Miercuri , 2 Noiembrie 2016, 14:58

Exportă PDF - Parcarea de la aquaparkul Nymphaea se măreşte cu 112 locuri Tipărește pagina - Parcarea de la aquaparkul Nymphaea se măreşte cu 112 locuri Trimite unui prieten - Parcarea de la aquaparkul Nymphaea se măreşte cu 112 locuri
Parcarea de la aquaparkul Nymphaea se măreşte cu 112 locuri

 

 

Viceprimarul Florin Birta a susţinut azi, 2 noiembrie 2016, o conferinţă de presă cu privire la două proiecte, care au fost adjudecate în urma licitaţiilor organizate de către Primăria Oradea.

Este vorba de amenajarea unui nou acces la Complexul Termal Nymphaea, cu suplimentarea locurilor de parcare la aquapark, precm şi de proiectul privind amenajarea trotuarului de pe strada Republicii, pe tronsonul cuprins între străzile Dunării şi Braşovului.

Un nou acces la Complexul Termal Nymphaea

Investiţia la acest proiect avea o valoare estimată de cca. 4 milioane lei plus TVA, dar în urma organizării licitaţiei, valoarea la care a fost câştigată această lucrare, de către asocierea de firme Gauss Topo S.R.L, Abed Nego Com S.R.L şi Ritmoteh S.R.L, a scăzut la 3.116.933 lei fără TVA.

Ieri, 1 noiembrie, a fost predat amplasamentul şi a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de execuţie este de 6 luni.

Viceprimarul Florin Birta a explicat: "În cadrul acestui proiect se va muta axul străzii Codrilor mai înspre calea ferată. Totodată se va amenaja un sens giratoriu la intersecţia dintre Aleea Ştrandului, str. Codrilor, str. Olteniei şi Piatra Craiului şi tot acolo va fi amenajată o nouă intrare la aquapark. Astfel, gardul existent la Bazinul Olimpic va fi demontat şi mutat la limita Bazinului Olimpic şi toată acea curte va fi transformată în locuri de parcare. Aceste locuri de parcare vor putea deservi atât Bazinul Olimpic, cât şi aquaparkul. În final, se vor crea cca 112 locuri de parcare noi. Noi ne dorim ca până la data de 1 mai 2017, când va începe oficial sezonul estival, să finalizăm aceste lucrări pentru a asigura cât mai multe locuri de parcare celor care doresc să viziteze aquaparkul. În acest moment, prin reabilitarea sistemului de termoficare a fost îngropată acea magistrală care trecea din Parcul Brătianu până lângă Ştrandul Dinamo, iar acum se coboară reţeaua supraterană şi se demontează stâlpii de beton care susţineau reţeaua, pentru a putea demara lucrarea la acest obiectiv. În final, aici vor fi în total 389 de locuri de parcare."

Necesitatea amenajării accesului la Complexul Termal Nymphaea a fost evidentă încă din  momentul în care s-a deschis aquaparkul şi s-a constatat că parcarea aferentă era neîncăpătoare. Această investiţie va fi realizată din bugetul local, lucrarea urmând să înceapă în această săptămână.

Amenajarea trotuarului dintre Corso şi magazinul Crişul

Tot săptămâna trecută a fost adjudecată şi licitaţia pentru proiectul realizării trotuarului de pe strada Republicii, pe tronsonul cuprins între străzile Dunării şi Braşovului.

"Valoarea estimată a acestui proiect se ridica la suma de 2.318.000 lei. În urma licitaţiei, asocierea de firme Gavella Com S.R.L, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile, Edilrumconstruct, Ritmoteh S.R.L a câştigat licitaţia la preţul de 2.295.000 lei, fără TVA. Durata de execuţie a proiectului este de 4 luni de zile, cu specificaţia că această perioadă include şi proiectarea, şi execuţia. Astfel, firmele au la dispoziţie o lună de zile pentru a realiza proiectarea acestui trotuar şi pentru a obţine autorizaţiile aferente. Alte trei luni de zile sunt necesare pentru ca firmele să finalizeze complet această lucrare. Având în vedere că vor primi ordin de începere şi se va semna contractul săptămâna viitoare, undeva la mijlocul lunii decembrie, firmele  vor avea proiectul finalizat şi vor obţine autorizaţiile de construcţie. Rămâne ca în funcţie de vreme şi condiţiile meteorologice, să se ia decizia începerii acestei lucrări undeva în luna februarie sau martie", a spus viceprimarul Florin Birta.

Lucrarea presupune lărgirea trotuarului dinspre strada Braşovului până undeva în dreptul străzii Gh. Dima cu aprox 2,5 m, iar de la str. Gh. Dima până la Republicii  -pietonal va fi pavată toată porţiunea.

Viceprimarul Florin Birta a completat: "Încercăm astfel să amenajăm un centru mai prietenos cu pietonii, în urma acestui proiect trotuarul urmând să aibă o lăţime de cca 10 m. La intersecţia dintre strada Republicii şi strada Dunării va fi realizată o trecere de pietoni denivelată. După cum se ştie, locurile de parcare de pe partea dreaptă au fost deja desfiinţate, urmând ca de la strada Dunării până pe Republicii pietonal să fie desfiinţate de asemenea toate locurile de parcare. Aici va exista doar un sens de intrare cu maşina pentru a avea acces la parcarea supraterană."

Structura trotuarului va fi alcătuită din porfir maroniu de diverse culori, foarte asemănător cu cel folosit în piaţeta din faţa Magazinului Crişul şi în Piaţa Unirii. Prin realizarea acestui proiect se doreşte realizarea unui culoar pietonal din Piaţa Unirii până în faţa Magazinului Crişul.

 

Galeria foto - Parcarea de la aquaparkul Nymphaea se măreşte cu 112 locuri

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator