Trimite unui prieten

Parcul Petőfi va intra în modernizare la începutul acestei veri

Miercuri , 8 Martie 2023, 12:31

Exportă PDF - Parcul Petőfi va intra în modernizare la începutul acestei veri Tipărește pagina - Parcul Petőfi va intra în modernizare la începutul acestei veri Trimite unui prieten - Parcul Petőfi va intra în modernizare la începutul acestei veri
Parcul Petőfi va intra în modernizare la începutul acestei veri

Unul dintre cele mai vechi parcuri din oraș, Parcul Petőfi va fi modernizat la începutul acestei veri, iubitorii de plimbări în aer liber, urmând să regăsească aici o cafenea - cofetărie, o grădină japoneză, bănci cu elemente de tip Smart (wi-fi, posibilitate încărcare telefoane), un loc de joacă reamenajat corespunzător pentru cei mici, rastel biciclete, toalete moderne.

Toate intervențiile au fost gândite în așa fel încât să nu altereze caracterul istoric al parcului. Totodată, amenajările care vor fi realizate au la bază studiul peisagistic care vizează intervenții pe 11 zone din parc, fără a afecta arborii maturi cu valoare dendrologică şi istorică.

Lucrările de modernizare a Parcului Petőfi au fost adjudecate, societatea desemnată câștigătoare fiind S.C. Dumexim S.R.L.

Procedura de achiziție publică a avut ca obiect atribuirea contractului de elaborare proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect tehnic pentru execuția lucrărilor, asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada executării lucrărilor și execuție lucrărilor de modernizare a Parcului Petőfi.

Valoarea contractată pentru serviciile de proiectare și execuție este de  7.055.070,17 lei (fără TVA).

Termenele de prestare a serviciilor sunt: 4 luni pentru elaborarea documentației la faza PAC/DTAC+PT, la care se adaugă  durata necesară obținerii avizului Direcției Județene pentru Cultură Bihor și 12 luni pentru execuția lucrărilor.

Etapa de proiectare a lucrărilor de modernizare a Parcului Petőfi a început, estimându-se ca aceasta să fie gata până la sfârșitul lunii mai.

Data de începere a lucrărilor  de execuție este iunie 2023.

În total, suprafața verde amenajată va fi de 18.079 mp, a aleilor pietonale asfaltate de 849,11 mp, suprafața aleilor pietonale cu piatră cubică 1.794,94 mp, suprafața aleilor pietonale cu piatră spartă 95,18 mp, suprafața de tartan a locului de joacă 318,78 mp, iar suprafața bazinului japonez de 310,93 mp.

Zonele vizate de lucrările de modernizare

Lucrările modernizare a parcului Petőfi, conform studiului de fezabilitate, vizează:

- amenajarea aleii de tranzit situată la limita sudică a parcului și paralelă cu strada Petőfi Sandor prin asfaltare;

- amenajarea cu piatră cubică a aleilor principale și cu piatră spartă a celor secundare; reamenajarea locului de joacă pentru copii cu pardoseală din tartan pentru aria de joc și zona de siguranță și gazon pentru restul suprafeței; restaurarea parapeților/zidurilor de sprijin din piatră, a pergolei și zonei cu iaz și a grădinii japoneze prin utilizarea materialelor naturale (piatră);

- refacerea zidurilor de sprijin și înlocuirea confecției metalice din zona de pergole și amenajarea cu plante cățărătoare

- montarea de bănci cu elemente de tip Smart (wi-fi, posibilitate încărcare telefoane, staționare biciclete);

- reamenajarea zonei centrale prin dezafectarea fântânii decorative și pregătirea amplasamentului (asigurare utilități) pentru posibilitatea amplasării unui spațiu de alimentație publică (cafenea-cofetărie), având în vedere că în primăvara anului 1897 în Parcul Petőfi a fost ridicat un chioșc pentru o cofetărie, conform studiului istorico-arhitectural.

-  realizarea iluminatului public și a sistemului de curenți slabi (necesari pentru montare camere video, wi-fi), realizarea sistemului de irigație automatizat, montarea mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi, indicatoare de orientare, rastel biciclete), dar și amplasarea unor toalete moderne cu sistem de auto-curățare.

 

 

 

Galeria foto - Parcul Petőfi va intra în modernizare la începutul acestei veri

Serviciul 112
Digital Oradea
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator