Trimite unui prieten

Primăria Oradea face demersuri pentru montarea statuii Regelui Ferdinand în Piața Unirii

Marti , 7 Mai 2019, 15:23

Exportă PDF - Primăria Oradea face demersuri pentru montarea statuii Regelui Ferdinand în Piața Unirii Tipărește pagina - Primăria Oradea face demersuri pentru montarea statuii Regelui Ferdinand în Piața Unirii Trimite unui prieten - Primăria Oradea face demersuri pentru montarea statuii Regelui Ferdinand în Piața Unirii
Primăria Oradea face demersuri pentru montarea statuii Regelui Ferdinand în Piața Unirii

În urma obținerii tuturor avizelor necesare, statuia lui Mihai Viteazul din Piața Unirii va fi demontată, în locul ei urmând să fie amplasată statuia Regelui Ferdinand.

În data de 6 mai 2019, Primăria municipiului Oradea a obținut de la Ministerul Culturii și Identității Naționale avizul de relocare provizorie a statuii lui Mihai Viteazul din Piața Unirii.

În baza unui protocol semnat cu Universitatea din Oradea, statuia ar urma să fie depozitată în spațiul Facultății de Arte, unde va intra într-un proces de recondiționare/reabilitare.

După finalizarea lucrărilor din Piața Emanuil Gojdu, statuia lui Mihai Viteazul va fi montată în fața Catedralei Ortodoxe, în zona axului care face legătura între Casa de Cultură și Cetatea Oradea. Pentru această locație Primăria municipiului Oradea a obținut în prealabil avizul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Având în vedere obținerea avizului, Instituția Arhitectului Șef a emis astăzi, 7 mai, autorizația de relocare provizorie a statuii lui Mihai Viteazul, iar Primăria Oradea va începe în cursul acestei luni demontarea statuii lui Mihai Viteazul și montarea în locul ei a statuii ecvestre a Regelui Ferdinand, pe vechiul amplasament al acesteia.

În condițiile în care operațiunile de demontare și montare vor decurge normal, intenționăm să dezvelim statuia Regelui Ferdinand în data de 23 mai 2019, dată la care se împlinesc 100 de ani de la vizita istorică a familiei regale la Oradea.

 

Serviciul 112
Digital Oradea
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator