Trimite unui prieten

Primăria Oradea va depune un proiect de finanțare în vederea reabilitării Liceului de Artă

Joi , 14 Septembrie 2023, 15:26

Exportă PDF - Primăria Oradea va depune un proiect de finanțare în vederea reabilitării Liceului de Artă Tipărește pagina - Primăria Oradea va depune un proiect de finanțare în vederea reabilitării Liceului de Artă Trimite unui prieten - Primăria Oradea va depune un proiect de finanțare în vederea reabilitării Liceului de Artă
Primăria Oradea va depune un proiect de finanțare în vederea reabilitării Liceului de Artă

Primăria Oradea intenționează să depună un proiect de finanțare pentru reabilitarea Liceului de Artă din Oradea, în cadrul apelului de proiecte pe Programul Regional Nord Vest 2021 - 2027. În acest sens în cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri, 13 septembrie, consilierii au aprobat documentațiile necesare aferente.

Prin depunerea proiectului „Reabilitarea Liceului de Arte din Oradea, Parcul Petőfi Sándor" se urmărește reabilitarea termică a clădirilor C1 și C2 a școlii, astfel încât activitățile propuse să conducă la creșterea eficienței energetice a obiectivului.

De asemenea, prin implementarea proiectului se dorește gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinația de unități de învățământ și se propune ca spațiile clădirii să se transforme în spații moderne, curate și multifuncționale, iar exteriorul degradat să fie curățat, reabilitat.

Propunerile de amenajări funcționale în clădire prevăd implementarea unor măsuri de eficientizare energetică și folosirea energiilor regenerabile (pentru producerea energiei electrice necesare pentru iluminat, climatizare și apă caldă menajeră), ceea ce va duce la folosirea optimizată a resurselor energetice locale pentru încălzire, apă caldă menajeră, ventilație și iluminat.

Conform proiectului, investiția va cuprinde următoarele lucrări: termoizolarea pereților exteriori (inclusiv termoizolarea soclului), înlocuirea ferestrelor şi ușilor exterioare, termoizolare planșeu peste ultimul nivel, lucrări de refacere a finisajelor anvelopei, lucrări de reparații la elementele de construcție care prezintă potențial pericol de desprindere şi/sau afectează funcționalitatea clădirii, inclusiv de refacere în zonele de intervenție, lucrări de intervenție la instalații, montarea panourilor fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, înlocuirea instalației de termoficare, apă rece, apă caldă, înlocuirea sistemului de iluminat fluorescent cu un sistem de iluminat cu LED-uri etc.

De asemenea, se dorește instalarea unui sistem de monitorizare a energiei BMS care reduce consumurile de energie, respectiv supraveghează și controlează funcțiile importante ale instalațiilor clădirii, climatizarea și ventilarea mecanizată printr-un sistem pompe de căldură, precum și realizarea sistemului de hidranți interiori.

Valoarea totală a investiției este de 14.878.533,75 lei fără TVA, durata estimată de execuție a reabilitării fiind 27 luni.

În urma votului din Consiliul Local, Primăria Oradea, prin Direcția de Management Proiecte, va depune în cel mai scurt timp documentația necesară pentru obținerea finanțării pentru reabilitarea acestui liceu. 

 

 

Oradea colecteaza selectiv
Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator